Product

Στο σκοτάδι μετέωρος

Product

Στο σκοτάδι της σπηλιάς

Στο σκοτάδι όλοι οι λύκοι είναι γκρι

Κωδικός:
132938
Manufacturer: 
Description: 

Ένας δολοφόνος και προδότης, από τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστός ως "Ποντικοφάρμακο". H ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ...

Μια πυρκαγιά σ' ένα εργοστάσιο χρωμάτων τη δεκαετία του '50, με δεκαπέντε θύματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν εξακριβώθηκαν ποτέ...

Ο πρώην αστυνομικός κι αντιστασιακός Χιάλμαρ Νύμαρκ πιστεύει πως οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους. Μια μέρα πιάνει κουβέντα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Βαργκ Βέουμ -τον οποίο γνωρίσαμε στο "Δικός σου ώς το θάνατο"- στο αγαπημένο τους καφέ.

16,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας δολοφόνος και προδότης, από τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστός ως "Ποντικοφάρμακο". H ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ... Μια πυρκαγιά σ' ένα εργοστάσιο χρωμάτων τη δεκαετία του '50, με δεκαπέντε θύματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν εξακριβώθηκαν ποτέ... Ο πρώην αστυνομικός κι αντιστασιακός Χιάλμαρ Νύμαρκ πιστεύει πως οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους. Μια μέρα πιάνει κουβέντα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Βαργκ Βέουμ -τον οποίο γνωρίσαμε στο "Δικός σου ώς το θάνατο"- στο αγαπημένο τους καφέ. Κάπως έτσι αρχίζει αυτό το συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα,όπου ο ντετέκτιβ καλείται να επιστρατεύσει όλες του τις ικανότητες για να βρει τη λύση στον γρίφο· καθώς το ένα πτώμα διαδέχεται το άλλο, ο Βαργκ Βέουμ ακολουθεί θαμμένα ίχνη κι ανακαλύπτει ένα ζοφερό κομμάτι από το παρελθόν της Νορβηγίας αλλά και από το παρόν του Μπέργκεν, του μεγάλου λιμανιού της χώρας. Ο Στόλεσεν μιλά για όλους εκείνους που απαρνήθηκαν τα ιδανικά τους για να εμπλακούν σε βρώμικες υποθέσεις, αλλά και γι' αυτούς που παρέμειναν προσκολλημένοι στα φαντάσματα του παρελθόντος.
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-435-204-0
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Gunnar Staalesen γεννήθηκε στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, το 1947. Σπούδασε φιλολογία και, το 1975, έπλασε το χαρακτήρα του Βαργκ Βέουμ τον οποίο θα χρησιμοποιήσει σε αστυνομικά μυθιστορήματα. Μέσα από τις περιπέτειες του ντετέκτιβ ανακαλύπτουμε την κρυμμένη όψη της νορβηγικής κοινωνίας και, κυρίως, τις θεαματικές ανακατατάξεις που επέφερε η ανακάλυψη πετρελαίου και η ξαφνική ευημερία που επακολούθησε σε μια μάλλον φτωχή κοινωνία αγροτών και ναυτικών. Το πιο συγκινητικό, όμως, είναι η συμπόνια προς τα θύματα, που η τύχη τους ενδιαφέρει περισσότερο από τη λύση του αστυνομικού αινίγματος.

Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-435-204-0
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο