Product

Συνάντηση με τον εαυτό μας

Product

Συνάντηση με τους πολιτισμούς στον κόσμο

Συνάντηση με τον ζωντανό Θεό

Κωδικός:
149535
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Στην εποχή μας, έχει τεράστια σημασία να υπερβούμε την περιορισμένη σχέση που έχουμε με τη φύση και να επιστρέψουμε στον τρόπο συνύπαρξης που εγκαινιάζει ο Χριστός μαζί της, με το κάλλος της, με το νόημα που περικλείει μέσα της. Θεωρώντας την, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αποκλειστικά το όφελος που δυνητικά θ' αποκομίσουμε από την εκμετάλλευσή της ούτε τους κινδύνους με τους οποίους ενδεχομένως η ίδια μας απειλεί.

11,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην εποχή μας, έχει τεράστια σημασία να υπερβούμε την περιορισμένη σχέση που έχουμε με τη φύση και να επιστρέψουμε στον τρόπο συνύπαρξης που εγκαινιάζει ο Χριστός μαζί της, με το κάλλος της, με το νόημα που περικλείει μέσα της. Θεωρώντας την, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αποκλειστικά το όφελος που δυνητικά θ' αποκομίσουμε από την εκμετάλλευσή της ούτε τους κινδύνους με τους οποίους ενδεχομένως η ίδια μας απειλεί. Μπορούμε να δούμε ότι η φύση έχει δημιουργηθεί όχι μόνο για ν' αποκαλύπτει την τέλεια ομορφιά, αλλά και για να μπορεί, σε μελλοντική στιγμή, αφού θα έχει ελευθερωθεί από τον ζυγό της αμαρτίας που της φόρτωσε ο άνθρωπος, να γίνει τμήμα της Βασιλείας του Θεού, όταν Εκείνος θα είναι "τα πάντα εν πάσι" (Α΄ Κορ .15,28). Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει κάπου ότι "όλη η κτίση προσμένει με λαχτάρα πότε θα φανερωθεί η δόξα των παιδιών του Θεού" (Ρωμ. 8.19). Όλη η κτίση, όλη η γη, όλος ο ουρανός, όλη η δημιουργία λαχταρούν την ημέρα που ο άνθρωπος θα επιστρέψει στον Θεό και θα έχει τη δυνατύτητα να οδηγήσει όλο το κτιστό στους κόλπους του Θεού. Τότε ο θεωμένος άνθρωπος, δηλαδή ένα δημιούργημα εντός του οποίου ζει ο Θεός και οι ρίζες του ξεκινούν από τον Θεό, θα γνωρίζει να επαναφέρει όλο το κτιστό στους κόλπους της θείας ζωής, όπως ένας βοσκός οδηγεί το κοπάδι του. Κι αυτή είναι η κλήση μας.
Subtitle: 
Μαθητεία στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6719-62-6
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ, κατά κόσμον Αντρέι Μπορίσοβιτς Μπλουμ, γεννήθηκε στη Λωζάννη το 1914 από οικογένεια διπλωματών και στρατιωτικών. Έζησε για κάποιο διάστημα της παιδικής του ηλικίας στην Περσία και κατόπιν (μετά τη ρωσική επανάσταση του 1917) στη Γαλλία.
Σπούδασε ιατρική, ειδικεύτηκε στη χειρουργική και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ογκολογία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου υπηρέτησε στο γαλλικό στρατό και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της γαλλικής αντίστασης, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως χειρουργός.
Το 1943 εκάρη μοναχός. Το 1948 μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο στην Αδελφότητα του Αγίου Σεργίου. Το 1956 διορίστηκε εφημέριος της ρωσικής ενορίας του Λονδίνου και το 1957 χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας Αρχιεπίσκοπος και Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, ενώ το 1966 ο θρόνος του ανυψώθηκε σε Μητροπολιτικός. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών.
Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Subtitle: 
Μαθητεία στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6719-62-6
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο