Product

Συνεργασία και ανταγωνισμός: Τα 70 χρόνια της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Product

Συνεργασία με τον εχθρό

Συνεργασία και συμπλοιοκτησία στην ελληνική φορτηγό ναυτιλία

Κωδικός:
8532
Description: 

Η ναυτιλιακή επιχείρηση της χώρας προωθήθηκε στηριγμένη σε συμμετοχικές μορφές. Η βάση της ναυτιλιακής παραγωγής -των μεταφορών- ήταν κατ' αρχάς η οικογενειακή εκμετάλλευση και αργότερα η συμπλοιοκτησία. Όταν τα διαθέσιμα χέρια της οικογένειας δεν επαρκούσαν, προσέφευγαν στον επάλληλο οικογενειακό και κατόπιν συντοπίτικο κύκλο. Το γενικό οικονομικό διεθνές πλαίσιο στο οποίο έδρασε η ελληνική ναυτιλιακή επιχείρηση επηρέασε και την κατεύθυνση της μικρής εκμετάλλευσης.

9,27 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ναυτιλιακή επιχείρηση της χώρας προωθήθηκε στηριγμένη σε συμμετοχικές μορφές. Η βάση της ναυτιλιακής παραγωγής -των μεταφορών- ήταν κατ' αρχάς η οικογενειακή εκμετάλλευση και αργότερα η συμπλοιοκτησία. Όταν τα διαθέσιμα χέρια της οικογένειας δεν επαρκούσαν, προσέφευγαν στον επάλληλο οικογενειακό και κατόπιν συντοπίτικο κύκλο. Το γενικό οικονομικό διεθνές πλαίσιο στο οποίο έδρασε η ελληνική ναυτιλιακή επιχείρηση επηρέασε και την κατεύθυνση της μικρής εκμετάλλευσης. Οι ανάγκες του διεθνούς εμπορίου αποτέλεσαν αποδιαρθρωτικό παράγοντα για τη μικρή πλοιοκτησία είτε οικογενειακή είτε συμπλοιοκτησία.
Subtitle: 
Η περίοδος του Μεσοπολέμου
Publications Date: 
1996
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Χλωμούδης είναι οικονομολόγος. Διδάσκει στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο τη λειτουργία, οργάνωση και εξέλιξη της λιμενικής βιομηχανίας και την πολιτική των μεταφορών, ιδιαιτέρως των θαλάσσιων. Έχει συμμετάσχει αυτοτελώς ή σε συνεργασία στην έκδοση διαφόρων βιβλίων.

Subtitle: 
Η περίοδος του Μεσοπολέμου
Publications Date: 
1996
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο