Product

Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής

Product

Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής

Κωδικός:
144341
Manufacturer: 
Description: 

Το συντακτικό αυτό προσεγγίζει μ' έναν πρωτότυπο, ορθολογικό και αποτελεσματικό τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοδοξεί να αποτελέσει βιβλίο αναφοράς στη διδασκαλία της.

Η συστηματοποίηση των γλωσσικών φαινομένων σε επίπεδο πραγματικής χρήσης, η παραγωγική πορεία στη διάταξη της ύλης και η ομαδοποίησή της συνθέτουν ένα πρακτικό και χρηστικό βοήθημα. Είναι μια απόπειρα που προτείνει νέο τρόπο προσπέλασης της αρχαίας ελληνικής, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει και τις παραδοσιακές μεθόδους.

17,71 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το συντακτικό αυτό προσεγγίζει μ' έναν πρωτότυπο, ορθολογικό και αποτελεσματικό τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοδοξεί να αποτελέσει βιβλίο αναφοράς στη διδασκαλία της. Η συστηματοποίηση των γλωσσικών φαινομένων σε επίπεδο πραγματικής χρήσης, η παραγωγική πορεία στη διάταξη της ύλης και η ομαδοποίησή της συνθέτουν ένα πρακτικό και χρηστικό βοήθημα. Είναι μια απόπειρα που προτείνει νέο τρόπο προσπέλασης της αρχαίας ελληνικής, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει και τις παραδοσιακές μεθόδους. Η τακτική αυτή θεμελιώνεται στις νεότερες απόψεις που θεωρούν τη γλώσσα ενιαίο σύστημα, δηλαδή σύνολο στοιχείων με στενή αλληλεξάρτηση που διαμορφώνουν ένα πλέγμα σχέσεων (sturctura). Απαλλάσσει το μελετητή από την άγονη και στείρα εκμάθηση μεμονωμένων λεκτικών συμβόλων και τον βοηθά να κατανοήσει τη δομή και λειτουργία της γλώσσας σε αυτοτελή και ολοκληρωμένο λόγο. Περιέχει: - συνοπτική θεώρηση και δομικά στοιχεία της ενότητας - επιλογή συντακτικού υλικού και ερωτήσεις - λειτουργική πορεία - ειδικές παρατηρήσεις - εφαρμογές - πρακτικούς κανόνες - συσχετικήες παρατηρήσεις - ασκήσεις.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-375-914-7
Book pages: 
605
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-375-914-7
Book pages: 
605
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο