Product

Σχεδόν γκρο πλαν

Product

Σχεδόν έρωτας

Σχεδόν διάφανο γαλάζιο

Κωδικός:
132904
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Σ' ένα προάστιο του Τόκυο κοντά σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μια "γλυκιά συμμορία" εφήβων αφήνεται να παρασυρθεί στη δίνη μιας -άδειας;- ζωής γεμάτης sex, drugs and rock'n'roll.

13,36 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' ένα προάστιο του Τόκυο κοντά σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μια "γλυκιά συμμορία" εφήβων αφήνεται να παρασυρθεί στη δίνη μιας -άδειας;- ζωής γεμάτης sex, drugs and rock'n'roll. Το "Σχεδόν διάφανο γαλάζιο" είναι μια βίαιη ιστορία για τη χαμένη νιότη μιας γενιάς. Με ωμή γλώσσα και συγκλονιστική εικονοπλαστική δύναμη, ο αφηγητής παρακολουθεί τους φίλους του και τον εαυτό του σ' ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις παραισθήσεις. Κι όμως, μέσα από την αποξένωση, την ανία, τη λανθάνουσα ή έκδηλη βία και τον πόνο, αναδύεται μια απρόσμενη γαλήνη και μια πέρα για πέρα εγκόσμια ομορφιά. Πρώτο βιβλίο του "άλλου", του "μικρού" Μουρακάμι, γραμμένο στα 23 του, κέρδισε αρχικά ένα βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και, λίγους μήνες αργότερα, το 1976, το κορυφαίο ιαπωνικό λογοτεχνικό βραβείο Ακουταγκάβα. Προκάλεσε σκάνδαλο, δίχασε τους κριτικούς, θεωρήθηκε τομή στην πορεία της ιαπωνικής λογοτεχνίας και απολαμβάνει μέχρι σήμερα διεθνώς τη φήμη του, ως cult μυθιστόρημα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6624-15-3
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρυού Μουρακάμι είναι αναγνωρισμένος στην Ιαπωνία ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιαπωνικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1952 στο Ναγκασάκι. Κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών του χρόνων έχει μία πρώτη εμπειρία φοιτητικής εξέγερσης. Αρχίζει σπουδές ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μουσασίνο. αλλά γρήγορα τις εγκαταλείπει και αρχίζει να γράφει. Το πρώτο του βιβλίο, "Σχεδόν απεριόριστα διάφανο γαλάζιο", έκανε τεράστια αίσθηση στην Ιαπωνία του 1976 με τη βία και τον ωμό ερωτισμό του. Γι' αυτή του τη νουβέλα κερδίζει το βραβείο καλύτερου νέου συγγραφέα του λογοτεχνικού περιοδικού Γκούνζαϊ και το βραβείο Ακουταγκάουα, διάκριση που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη χώρα του. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες. Τα άλλα του έργα είναι: "Coin locker babies" (1980), που θεωρείται από την ιαπωνική κριτική ως το πιο ολοκληρωμένο και δυνατό έργο του συγγραφέα, "Ο πόλεμος που άρχισε πέρα από τη θάλασσα", "Ο φασισμός της αγάπης και της χίμαιρας" (1987), "Summer in the city" (1988), "69 - εξήντα εννιά" (1990), "Οι άντρες είναι αναλώσιμοι" (1992), "Έκσταση" (1993). Το 1993 μεταπηδά και στον κινηματογράφο και γυρίζει την ταινία "Tokyo Decadence," που είναι μεταφορά της νουβέλας του "Τοπάζ". Στη συνέχεια έγραψε τα: "Piercing" (1994), "Η ιστορία του Τόκυο αφότου εσύ έφυγες" (1996), "Κυόκο" (1996) και "Audition" (1997). 'Έχει συνεργαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, κυρίως ως κοινωνικός σχολιαστής.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6624-15-3
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο