Product

Σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές και το φαινόμενο της πειρατείας

Product

Σύγχρονες θεωρίες για τη φύση της επιχείρησης

Σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις στην επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας

Κωδικός:
120240
Manufacturer: 
Description: 

Η επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας αποτελεί σήμερα ένα συγκροτημένο επιστημονικό πεδίο με σημαντικό φιλοσοφικό πλαίσιο και θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο. Πρώιμοι και σύγχρονοι διανοητές με το έργο τους έχουν προσδιορίσει, θεμελιώσει, οριοθετήσει και διευρύνει το συγκεκριμένο πεδίο, δημιουργώντας μία αξιόλογη "κληρονομιά-παρακαταθήκη" σε αρχές, παραδοχές, θεωρητικά μοντέλα, μεθοδολογικές προσεγγίσεις, προτάσεις εφαρμογής, καθώς και σε προσανατολισμούς και νέες προοπτικές.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας αποτελεί σήμερα ένα συγκροτημένο επιστημονικό πεδίο με σημαντικό φιλοσοφικό πλαίσιο και θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο. Πρώιμοι και σύγχρονοι διανοητές με το έργο τους έχουν προσδιορίσει, θεμελιώσει, οριοθετήσει και διευρύνει το συγκεκριμένο πεδίο, δημιουργώντας μία αξιόλογη "κληρονομιά-παρακαταθήκη" σε αρχές, παραδοχές, θεωρητικά μοντέλα, μεθοδολογικές προσεγγίσεις, προτάσεις εφαρμογής, καθώς και σε προσανατολισμούς και νέες προοπτικές. Οι διανοητές προσεγγίζουν το πεδίο συχνά μέσα από διαφορετικό φιλοσοφικό-ιδεολογικό, επιστημονικό υπόβαθρο, έχοντας έτσι δημιουργήσει διαφορετικές και σημαντικές "σχολές σκέψης" ή "μοντέλα" στην επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας, από τα οποία αναδύεται αντιστοίχως μια ποικιλία προτάσεων για ζητήματα εφαρμογής. Επιλέον, το πεδίο εμπλουτίζεται και διευρύνεται διαρκώς με ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, που καταλήγουν συνήθως σε προτάσεις για την ενίσχυση της επικοινωνίας και την ανάπτυξη της συνέργειας μεταξύ σχολείου, οικογένειας και κοινότητας. Τα σχετικά ζητήματα απασχολούν πλέον πολύ σοβαρά διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, πολιτικούς φορείς αρμόδιους για την εκπαίδευση και την παραγωγή εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικά σωματεία, διεθνή δίκτυα, κοινωνικές οργανώσεις κ.λ.π. Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται μια συστηματική διερεύνηση σε σύγχρονες βασικές και καθιερωμένες θεωρητικές προσεγγίσεις, που συγκροτούν την ευρύτερη προβληματική των σχέσεων και της λειτουργικής επικοινωνίας σε τρία διακριτά αλλά ταυτόχρονα και αλληλεξαρτώμενα συστήματα, αυτά του σχολείου, της οικογένειας και της κοινότητας.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-459-005-7
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Ηρώ Μυλωνάκου - Κεκέ είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα επιστημονικά - ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής (με έμφαση στην επικοινωνία σχολείου και οικογένειας και στη συνεκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων). Ασχολείται ακόμη με την ψυχοπαιδαγωγική διάσταση των παιδικών σχεδίων και με την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στο χώρο του σχολείου.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-459-005-7
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο