Product

Σύγχρονες παραβολές

Product

Σύγχρονες προκλήσεις στην πολιτική υγείας

Σύγχρονες πολεμικές τέχνες και δρόμοι

Κωδικός:
113439
Manufacturer: 
Description: 

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του τρίτομου έργου του Ντον Ντρέγκερ για τις πολεμικές παραδόσεις της Ιαπωνίας. Σε αυτόν τον τρίτο (και μεγαλύτερο) τόμο, ο Ντρέγκερ εξετάζει με την επιστημονική και ταυτόχρονα πρακτική ματιά που τον διακρίνει τις σύγχρονες τέχνες και δρόμους που έχουν φτάσει ως τις μέρες μας (Τζούντο, Καράτε, Κέντο κ.λπ.).

25,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του τρίτομου έργου του Ντον Ντρέγκερ για τις πολεμικές παραδόσεις της Ιαπωνίας. Σε αυτόν τον τρίτο (και μεγαλύτερο) τόμο, ο Ντρέγκερ εξετάζει με την επιστημονική και ταυτόχρονα πρακτική ματιά που τον διακρίνει τις σύγχρονες τέχνες και δρόμους που έχουν φτάσει ως τις μέρες μας (Τζούντο, Καράτε, Κέντο κ.λπ.). Μεγαλύτερο και πιο χορταστικό από τα άλλα δύο μέρη της τριλογίας, το "Σύγχρονες Πολεμικές Τέχνες και Δρόμοι" θα φανεί ακόμα πιο ελκυστικό από τους προηγούμενους τόμους, αφού οι τέχνες στις οποίες αναφέρεται είναι τέχνες πολύ πιο οικείες στους περισσότερους εξ ημών και άρα τα σχόλια του Ντρέγκερ μας αφορούν με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο. Βεβαίως από τις σελίδες του βιβλίου δεν απουσιάζουν οι αναφορές στις κορίου, τις κλασσικές σχολές, όμως οι αναφορές αυτές δεν είναι παρά ψήγματα. Το Τζούντο, το Καράτε, το Κέντο, το Ιάιντο, το Αϊκίντο -αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και είναι βέβαιο ότι κανένας ασκούμενος στις τέχνες αυτές δε θα μείνει παραπονεμένος. «Μια έρευνα γύρω από τη μαχητική κουλτούρα της Ιαπωνίας, μας φέρνει αντιμέτωπους με μια πολύ σημαντική διάσταση της ιστορίας του έθνους αυτού. Και το να δηλώσουμε ότι πολλά έχουν ακόμα να λεχθούν για τη διάσταση αυτή, μια διάσταση που θεωρούν δεδομένη τόσο οι Ιάπωνες, όσο και οι Δυτικοί ιστορικοί, είναι απλώς παραβίαση ανοικτών θυρών. Η μαχητική δραστηριότητα έχει κάνει διακριτά και ουσιαστικά σημάδια στην ιαπωνική κοινωνία και, αν δεν εξετάσει σοβαρά όλες τις διαστάσεις του, ελάχιστα γνωστού, αυτού πεδίου του ιαπωνικού ήθους, ο μελετητής δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως μια σειρά από σημαντικά φαινόμενα της ιστορίας της Ιαπωνίας.» Ντον Ντρέγκερ
Subtitle: 
Οι πολεμικές τέχνες και οι δρόμοι της Ιαπωνίας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6623-32-7
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντον Φ. Ντρέγκερ (ή Ντόναλντ Φράνσις Ντρέγκερ), υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών. Το βιογραφικό του μπορεί να δώσει μια ιδέα για το μέγεθος της ενασχόλησής του με τις πολεμικές τέχνες: 5ο νταν στο Τζούντο από το Κόντοκαν, 7ο νταν στο Ιάιντο και στο Κέντο, 5ο νταν στο Τομίκι Αϊκίντο, 7ο νταν κιόσι στο Τζούντο της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Κέντο, 5ο νταν στο Τζούκεντο, μένκιο καιντέν στο Σίντο Μούσο Ρίου, κιόσι στο Τένσιν Σόντεν Κατόρι Σίντο Ρίου και με κάποιους βαθμούς στο Σότοκαν και στο Κιόκουσινκαϊ.
Επίσης, προπονητής στο Κόντοκαν (μεταξύ άλλων και του πρωταθλητή βαρέων βαρών του 1964, Ισάο Ινικούμα) και κάτοχος αδειών διδασκαλίας για τα έξι από τα επτά επίσημα κάτα του Τζούντο, συγγραφέας 23 βιβλίων, επτά μονογραφιών και αναρίθμητων άρθρων, μεταφραστής άλλων τριών βιβλίων του δασκάλου του στην Τένσιν Σόντεν Κατόρι Σίντο Ρίου (και σόκε της), Οτάκε Ριτσούκε, μέλος του Νίχον Κομπούντο Σικοκάι, της πιο έγκυρης οργάνωσης για τη μελέτη και τη διάσωση των κλασικών πολεμικών τεχνών της Ιαπωνίας, ιδρυτής της Διεθνούς Οπλολογικής Εταιρείας και συνιδρυτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο, καθώς και της Ερασιτεχνικής Ένωσης Τζούντο, προγόνου της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας.

Subtitle: 
Οι πολεμικές τέχνες και οι δρόμοι της Ιαπωνίας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6623-32-7
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο