Product

Σύγχρονη ελληνική δημόσια διοίκηση

Product

Σύγχρονη ελληνική εξωτερική πολιτική

Σύγχρονη ελληνική εξωτερική πολιτική

Κωδικός:
81662
Description: 

Ο αναγνώστης αυτού του συλλογικού δίτομου έργου θα σημειώσει τις λέξεις του τίτλου: Τη λέξη "σύγχρονη". Και τη λέξη "ελληνική". Οι δύο αυτές λέξεις χαράζουν τους δύο κεντρικούς άξονες, πάνω στους οποίους γίνεται η προσπέλαση των θεμάτων. Πράγματι ανάμεσα στους δύο αυτούς άξονες μπορούμε να αναζητήσουμε την ουσία της εξωτερικής πολιτικής. Οι δύο αυτοί άξονες του χρόνου και του χώρου καθορίζουν την εκτεταμένη, αλλά και πολύμορφη περιοχή που επιχειρεί να καλύψει το έργο αυτό.

20,61 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο αναγνώστης αυτού του συλλογικού δίτομου έργου θα σημειώσει τις λέξεις του τίτλου: Τη λέξη "σύγχρονη". Και τη λέξη "ελληνική". Οι δύο αυτές λέξεις χαράζουν τους δύο κεντρικούς άξονες, πάνω στους οποίους γίνεται η προσπέλαση των θεμάτων. Πράγματι ανάμεσα στους δύο αυτούς άξονες μπορούμε να αναζητήσουμε την ουσία της εξωτερικής πολιτικής. Οι δύο αυτοί άξονες του χρόνου και του χώρου καθορίζουν την εκτεταμένη, αλλά και πολύμορφη περιοχή που επιχειρεί να καλύψει το έργο αυτό. Μερικές μελέτες πλησιάζουν το θέμα από μια θεωρητική σκοπιά, άλλες επικεντρώνονται στην παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων για τον ένα ή τον άλλο τομέα. Ο ένας μελετητής εξετάζει την παραδοσιακή υψηλή διπλωματία, ο άλλος διερευνά τις νέες διαστάσεις που έχει σήμερα η διεθνής ζωή, όπως τις πολιτιστικές σχέσεις ή τη σημασία των Μ.Μ.Ε. (Από τον πρόλογο του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, Πρέσβη ε.τ.)
Subtitle: 
Μια συνολική προσέγγιση
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-08-0287-4
Book pages: 
495
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Ο Παναγιώτης Ι. Τσάκωνας είναι Επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και "Σπουδές για την Ασφάλεια" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Reading (Μ. Βρετανία). Διετέλεσε υπότροφος - ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.), Research Fellow στο ΝΑΤΟ, μεταδιδακτορικός υπότροφος-ερευνητής στο Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Harvard και Fulbright Fellow στο Center for International and Area Studies του πανεπιστημίου Yale.
Εργάστηκε επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Διεθνούς Πολιτικής στην εφημερίδα New Europe (1994-96), ως επιστημονικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Στρατηγικών Μελετών του υπουργείου εθνικής άμυνας (1996-98), ως ειδικός επιστήμων στο υπουργείο εξωτερικών και ως σύμβουλος του υπουργού των εξωτερικών (1999-2003).
Έχει επιμεληθεί βιβλία και συγγράψει μελέτες και μονογραφίες σχετικά με ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας (το ζήτημα του ελέγχου των εξοπλισμών στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη), θεωρίας διεθνών σχέσεων (ειδικότερα θεωρίας σχηματισμού των συμμαχιών και θεωρίας διεθνών καθεστώτων ασφαλείας), ελληνο-τουρκικών σχέσεων και ελληνικής και τουρκικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Άρθρα του και συνεισφορές του σε συλλογικά έργα έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Νέα Ζηλανδία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε επιστημονικές επιθεωρήσεις. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων.

Subtitle: 
Μια συνολική προσέγγιση
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-08-0287-4
Book pages: 
495
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2