Product

Τέσσερις γάτοι όλοι φευγάτοι

Product

Τέσσερις ελληνικοί φόνοι

Τέσσερις εικόνες αγάπης

Κωδικός:
100770
Manufacturer: 
Description: 

Μπορεί -και πρέπει- να συγχωρείται η προδοσία στον έρωτα; Δύο έξυπνα τεμνόμενες ερωτικές ιστορίες επιχειρούν εδώ να δώσουν απάντηση. Με υλικά μια χαρακτηριστικά ελλειπτική δομή και γλώσσα, ο Λούκας Μπέρφους αναζητά μια σύγχρονη ερωτική ηθική που θα ξανάδινε στην αγάπη το χαμένο της νόημα. Αληθινή αγάπη είναι εκείνη που καταφάσκει στην πολυγαμικότητα -ανώτατο στάδιο της αποδοχής του άλλου- ή εκείνη που την τιμωρεί; μοιάζει να ρωτά στο "Τέσσερις εικόνες αγάπης".

10,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μπορεί -και πρέπει- να συγχωρείται η προδοσία στον έρωτα; Δύο έξυπνα τεμνόμενες ερωτικές ιστορίες επιχειρούν εδώ να δώσουν απάντηση. Με υλικά μια χαρακτηριστικά ελλειπτική δομή και γλώσσα, ο Λούκας Μπέρφους αναζητά μια σύγχρονη ερωτική ηθική που θα ξανάδινε στην αγάπη το χαμένο της νόημα. Αληθινή αγάπη είναι εκείνη που καταφάσκει στην πολυγαμικότητα -ανώτατο στάδιο της αποδοχής του άλλου- ή εκείνη που την τιμωρεί; μοιάζει να ρωτά στο "Τέσσερις εικόνες αγάπης". Απαλλαγμένες από πάθος και λυρισμό, και οι τρεις εκδοχές ζευγαριών που προτείνει φέρουν το στίγμα ενός αποφορτισμένου, "αποθεοποιημένου", εγκεφαλικού τρόπου βίωσης της ερωτικής σχέσης, ολοένα και πιο αναγνωρίσιμου σήμερα.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-211-739-7
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Λούκας Μπέρφους γεννήθηκε το 1971 στο Tuhn (Τουν) της Ελβετίας και ζει στη Ζυρίχη. Ως το 1997, οπότε δήλωσε συγγραφέας κατ' αποκλειστικότητα, έκανε διάφορα επαγγέλματα: αγρότης στα καπνά, οδηγός φορτηγού, υπάλληλος βιβλιοπωλείου, κ.ά. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο υποσχόμενους γερμανόφωνους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του. Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί στα σημαντικότερα θέατρα της Ελβετίας και της Γερμανίας. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο ZKB-Forderpreis της Ζυρίχης για το έργο του "Medeaa. 214 Bildbeschreibungen" ("Μήδεια. 214 περιγραφές εικόνας"). Το 2001 πήρε το πολιτιστικό βραβείο της πόλης Τουν (Kulturpreis der Stadt Thun). Το έργο του "Vier Bilder der Liebe" ("Τέσσερις εικόνες αγάπης") παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Schauspielhaus του Bochum τον Απρίλιο του 2002. Το 2003 πήρε το βραβείο βιβλίου του Καντονίου της Βέρνης (Buchpreis des Kantons Bern) για το έργο "Die sexuellen Neurosen unseren Eltern" ("Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας"), και ανακηρύχθηκε ανερχόμενος θεατρικός συγγραφέας της χρονιάς από τους θεατρικούς κριτικούς του γερμανόφωνου χώρου (Nachwuchsdramatiker des Jahres 2003, θεσμός του περιοδικού "Theater Heute"). Άλλα έργα του: "Sophokles’ Oedipus" ("Ο Οιδίπους του Σοφοκλή"), 1998, "Siebzehn Uhr Siebzehn" ("Δεκαεπτά και δεκαεπτά"), 2000, "Vier Frauen" ("Τέσσερις γυναίκες"), μιούζικαλ, 2000, "74 Sekunden" ("74 Δευτερόλεπτα"), μονόλογος, 2000, "Meienbergs Tod" ("Ο θάνατος του Μάγιενμπεργκ"), 2001, "Die toten Manner" ("Οι νεκροί άνδρες"), νουβέλα, 2002 -τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο: Literarische Auszeichnung der Stadt Bern, της πόλης της Βέρνης, "Heinrich IV, nach William Shakespeare" ("Ερρίκος ο IV: κατά Ουίλλιαμ Σαίξπηρ"), θέατρο, 2004, "Der Bus (Das Zeug einer Heiligen)" ("Το λεωφορείο"), 2004, βραβείο θεατρικού έργου & βραβείο κοινού Φεστιβάλ Μύλχαϊμ & βραβείο βιβλίου Καντονίου της Βέρνης 2005, "Alices Reise in die Schweiz" ("Το ταξίδι της Αλίκης στην Ελβετία"), θέατρο, 2004, "Die Probe" ("Η δοκιμασία"), θέατρο, 2007, κ.ά.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-211-739-7
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο