Product

Τι δεν μπορούν ακόμη να κάνουν οι υπολογιστές

Product

Τι δεν σου λέει το ωροσκόπιο σου;

Τί δεν σας λένε οι γιατροί

Κωδικός:
149612
Manufacturer: 
Description: 

Η ίδια η ιατρική, αυτή η μορφή της ιατρικής που έχουμε ως πολιτισμός επιλέξει και εξελίξει ανάμεσα σε πολλές άλλες, παρουσιάζει έμφυτες ατέλειες και ανωμαλίες. Φαινόμενα όπως η "αυτοίαση" και το "πλασέμπο" που θα έπρεπε να ταράζουν συθέμελα το οικοδόμημα της ιατρικής, αγνοούνται ή παραποιούνται.

21,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ίδια η ιατρική, αυτή η μορφή της ιατρικής που έχουμε ως πολιτισμός επιλέξει και εξελίξει ανάμεσα σε πολλές άλλες, παρουσιάζει έμφυτες ατέλειες και ανωμαλίες. Φαινόμενα όπως η "αυτοίαση" και το "πλασέμπο" που θα έπρεπε να ταράζουν συθέμελα το οικοδόμημα της ιατρικής, αγνοούνται ή παραποιούνται. Αυτή η ιατρική, η ιατρική χωρίς καμία υποστρωματική φιλοσοφία να την θρέφει, είναι μια ιατρική της αρρώστιας και όχι της υγείας. Σκοπός της και μέλημά της είναι να αντιμετωπίζει τις ασθένειες αφότου έχουν εγκατασταθεί και όχι να διατηρεί την υγεία των ατόμων και των πληθυσμών. Οι προσχηματικές προληπτικές υγείας όπως αυτές επιδιώκονται από την "προληπτική ιατρική" και την επιδημιολογία είναι απλά ένας τραγέλαφος όπως έχει φανεί άλλωστε και από την επιστημολογική πανδημία των "καινών επιδημιών". Αυτή η ιατρική, η ιατρική που δεν αντιλαμβάνεται καλά καλά τι είναι ζωή, που δεν μπορεί να την ορίσει επαρκώς και που το μόνο που προσπαθεί είναι να την οριοθετήσει, να την περιχαρακώσει, αυτή η ιατρική που δεν αντιλαμβάνεται καλά καλά τι σημαίνει να είσαι ζωντανός, η μηχανιστική ιατρική, η ιατρική της ασθένειας είναι αδύνατον να αντιληφθεί και να ορίσει τι είναι υγεία. Χωρίς ικανοποιητικό ορισμό της υγείας, πώς είναι δυνατόν αυτήν να επιδιωχθεί;
Subtitle: 
Φάρμακα, ιοί, εμβόλια, κατάθλιψη, καρκίνος, χάπια, ψυχιατρική, ενέργεια
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6830-14-4
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Αργυρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια κάποια χρονιά που κάποιοι αποφάσισαν για αυτόν πριν από αυτόν ότι ήταν το 1973 μ.Χ Μεγαλώνοντας σε μια χρονολόγηση από ανθρώπους που δεν γνώρισε προσωπικά, συνέχισε να μεγαλώνει επιτυχώς ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που δεν ήξερε και τους περισσότερους από τους οποίους δεν θα ήθελε ποτέ να γνωρίσει αν είχε την επιλογή.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών μια επιστήμη που δεν φανταζόταν ποτέ του ότι περνούσε τον Άνθρωπο για μηχανάκι.
Υπήρξε μέλος της Ελληνικής ΜΕΝSA, αν και θεωρεί την αντίληψη πολύ σημαντικότερη από την πομπώδη ευφυΐα. Κάποια στιγμή επέστρεψε στη γενέτειρά του την οποία θυμόταν σαν "νύμφη του Θερμαϊκού", μόνο και μόνο για να βρει μια σιχαμένη και γκρινιάρα γεροντοκόρη. Έκτοτε, μέσα από τις στήλες του περιοδικού Ζενίθ και του διεθνούς εναλλακτικού περιοδικού Nexus πολεμάει το συντηρητισμό, την πνευματική στειρότητα, τη fast food γνώση και πρόοδο και όλα όσα σκοτώνουν τα ουμανιστικά οράματα σήμερα, όλα όσα πνίγουν ακαριαία το καλύτερο αύριο στην κούνια του.

Subtitle: 
Φάρμακα, ιοί, εμβόλια, κατάθλιψη, καρκίνος, χάπια, ψυχιατρική, ενέργεια
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6830-14-4
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο