Product

Τιτσιάνο

Product

Τμήμα επειγόντων περιστατικών

Τίχο - Κέπλερ

Κωδικός:
139455
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο μεγαλοπρεπής Δανός Τίχο Μπράχε ήταν ένας πλούσιος, διάσημος αστρονόμος, θρυλικός οικοδεσπότης, ευφυέστατος, με μια τεχνητή μύτη φτιαγμένη από χρυσό και ασήμι. Για την Ευρώπη του 1570 υπήρξε ένας "πρίγκιπας" ανάμεσα σε αστρονόμους, και ένας αστρονόμος ανάμεσα σε πρίγκιπες.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο μεγαλοπρεπής Δανός Τίχο Μπράχε ήταν ένας πλούσιος, διάσημος αστρονόμος, θρυλικός οικοδεσπότης, ευφυέστατος, με μια τεχνητή μύτη φτιαγμένη από χρυσό και ασήμι. Για την Ευρώπη του 1570 υπήρξε ένας "πρίγκιπας" ανάμεσα σε αστρονόμους, και ένας αστρονόμος ανάμεσα σε πρίγκιπες. Ο Γιοχάνες Κέπλερ ήταν ένας φτωχός, άσημος, ενθουσιώδης και μεγαλοφυής μαθηματικός που θα έδινε ακόμη και την ψυχή του προκειμένου να δουλέψει δίπλα στον Τίχο, έστω και ως απλός βοηθός του! Δεν άργησε η ώρα που ο πανίσχυρος Τίχο εκτίμησε την εμμονή του Κέπλερ στη μαθηματική αυστηρότητα, και βρήκε στο πρόσωπό του το ταίρι του. Ωστόσο, ο Τίχο δεν φανέρωνε σε κανέναν τις επιστημονικές σημειώσεις του. Λίγο πριν πεθάνει, ψιθύρισε στον βοηθό του: "Μην αφήσεις το έργο μου να πάει χαμένο!" Για κακή του τύχη, έγινε ακριβώς έτσι. Ο Κέπλερ "έκλεψε" τον "θησαυρό" του Τίχο και συνέταξε τη "Νέα Αστρονομία" και τους "Τρεις Νόμους για την κίνηση των πλανητών" - τον ακρογωνιαίο λίθο της κοσμολογίας και της κατανόησής μας για το Σύμπαν. Με φόντο τα φτωχόσπιτα της αναγεννησιακής Ευρώπης, τα παλάτια, τα πανεπιστήμια, τις βασιλικές Αυλές, τα κάστρα, τις πολιτικές δολοπλοκίες, τις μάγισσες, και τις θρησκευτικές διαμάχες, άνθρωποι και γεγονότα -σαν σε μεσαιωνικό θρίλερ- συνωμοτούν προκειμένου να συντρίψουν τα σχέδια του Τίχο και του Κέπλερ, να καταστρέψουν την ευτυχία τους και να τους εκτρέψουν από τις επιστημονικές φιλοδοξίες τους.
Subtitle: 
Οι θησαυροί της αστρονομίας
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6640-37-Χ
Book pages: 
540
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Kitty Ferguson είναι επαγγελματίας συγγραφέας και εξειδικεύεται στις βιογραφίες σημαντικών επιστημόνων. Μεγάλωσε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Στα δεκαεννιά της χρόνια πήγε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει μουσική στην περίφημη σχολή Juilliard. Πέρασε τα επόμενα σαράντα χρόνια στη Νέα Υόρκη και στο Τσέστερ του Νιου Τζέρσεϊ. Σήμερα, μαζί με το σύζυγό της, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο Κέμπριτζ και τη Νότια Καρολίνα.
Γνωρίστηκε με τον Stephen Hawking και την οικογένειά του όταν ζούσε με την οικογένειά της στο Κέμπριτζ, στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Περίπου την ίδια εποχή σταμάτησε την επαγγελματική ενασχόλησή της με τη μουσική, ως τραγουδίστρια και διευθύντρια ορχήστρας και ξεκίνησε μια νέα καριέρα, ως συγγραφέας βιβλίων με θέμα την επιστήμη και τους επιστήμονες. Τα βιβλία της απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο αλλά αγαπούν την επιστήμη. Έχει γράψει συνολικά επτά βιβλία, τα οποία αγαπήθηκαν από κριτικούς και κοινό, κι έχουν μεταφραστεί σε είκοσι επτά γλώσσες. Το 2000, συνεργάστηκε με τον Hawking για την επιμέλεια του βιβλίου του "The Universe in a Nutshell".

Subtitle: 
Οι θησαυροί της αστρονομίας
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6640-37-Χ
Book pages: 
540
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο