Product

Τα κουάρκς, τα κβάντα, οι χορδές και ο Θεός

Product

Η χαμένη σφραγίδα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού

Τα Κούκουρα

Κωδικός:
133625
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αναφέρεται στα Κούκουρα (σημερινό όνομα Αγία Άννα), μια αρβανίτικη κοινότητα χτισμένη στην ορεινή περιοχή του Ελικώνα στο νομό Βοιωτίας. Πρόκειται για μια δίγλωσση κοινότητα όπου τα ελληνικά μιλιούνται παράλληλα με τα αρβανίτικα μέχρι σήμερα. Στόχος του βιβλίου είναι η μελέτη της πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από μια διεξοδική ανάλυση του τρόπου ζωής (οικονομία, οικογένεια, συγγένεια, τελετουργία, αφηγήσεις κλπ.) και της γλωσσικής ιδιαιτερότητα, ώστε να κατανοήσουμε τους παράγοντες οι οποίοι συντείνουν στη διατήρηση της ταυτότητας της ομάδας.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αναφέρεται στα Κούκουρα (σημερινό όνομα Αγία Άννα), μια αρβανίτικη κοινότητα χτισμένη στην ορεινή περιοχή του Ελικώνα στο νομό Βοιωτίας. Πρόκειται για μια δίγλωσση κοινότητα όπου τα ελληνικά μιλιούνται παράλληλα με τα αρβανίτικα μέχρι σήμερα. Στόχος του βιβλίου είναι η μελέτη της πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από μια διεξοδική ανάλυση του τρόπου ζωής (οικονομία, οικογένεια, συγγένεια, τελετουργία, αφηγήσεις κλπ.) και της γλωσσικής ιδιαιτερότητα, ώστε να κατανοήσουμε τους παράγοντες οι οποίοι συντείνουν στη διατήρηση της ταυτότητας της ομάδας. Η παρούσα μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού ενδιαφέροντος που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια για τη συλλογική ταυτότητα (εθνική, εθνοτική, εθνοτοπική, πολιτισμική) ομάδων.
Subtitle: 
Η πολιτισμική ταυτότητα μιας αρβανίτικης κοινότητας στη Βοιωτία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8087-75-9
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Παναγιώτα Κ. Πολίτη γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1974. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας (κατεύθυνση εθνολογίας) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2006 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συμμετείχε σε συνέδρια καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Είναι μέλος της Λαογραφικής Εταιρείας και γενική γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας.

Subtitle: 
Η πολιτισμική ταυτότητα μιας αρβανίτικης κοινότητας στη Βοιωτία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8087-75-9
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο