Product

Τα αρχαία μυστήρια

Product

Τα αρχαία της Ελλάδος κατά τον πόλεμο 1940-1944

Τα αρχαία τεκτονικά χειρόγραφα

Κωδικός:
72555
Αuthor: 
Description: 

Ο σύγχρονος Ελευθεροτεκτονισμός ιδρύθηκε επίσημα το 1717. Όμως, από το 1390 κιόλας, οι τροβαδούροι διαδίδουν με τους στίχους του Regius Poem την ιστορία του Ευκλείδη, του "Δασκάλου που μέσα από την καλή γνώση της γεωμετρίας, ξεκίνησε την Τέχνη του Τεκτονισμού".
Ελάχιστα γνωστό ως σήμερα και ιδιόμορφο το Regius Poem είναι το αρχαιότερο κείμενο που αποδεικνύει τη σχέση του μαθηματικού Ευκλείδη με την τεκτονική παράδοση και που μαρτυρά την άγνωστη για τους πολλούς σχέση του Ελευθεροτεκτονισμού με το Ελληνικό Πνεύμα.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο σύγχρονος Ελευθεροτεκτονισμός ιδρύθηκε επίσημα το 1717. Όμως, από το 1390 κιόλας, οι τροβαδούροι διαδίδουν με τους στίχους του Regius Poem την ιστορία του Ευκλείδη, του "Δασκάλου που μέσα από την καλή γνώση της γεωμετρίας, ξεκίνησε την Τέχνη του Τεκτονισμού". Ελάχιστα γνωστό ως σήμερα και ιδιόμορφο το Regius Poem είναι το αρχαιότερο κείμενο που αποδεικνύει τη σχέση του μαθηματικού Ευκλείδη με την τεκτονική παράδοση και που μαρτυρά την άγνωστη για τους πολλούς σχέση του Ελευθεροτεκτονισμού με το Ελληνικό Πνεύμα. Το Regius Poem σπάνια έχει εκδοθεί στην πλήρη μορφή του μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταφράζεται και εκδίδεται ολοκληρωμένο στην ελληνική γλώσσα. Είναι το πρώτο από μια ομάδα χειρογράφων που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα ως το 1748 και αποκαλούνται Αρχαία Τεκτονικά Χειρόγραφα. Μέσα από άλλες παράξενες και μάλλον ξεχασμένες ιστορίες, συναντάμε τον Έλληνα Naymous Graecus, δάσκαλο του Κάρολου Μαρτέλου, ο οποίος διέδωσε την Τέχνη του Ελευθεροτεκτονισμού στην Ευρώπη, Έλληνες φιλόσοφους, Αλχημιστές και Μάγους του Μεσαίωνα, Ιππότες του Ναού και το μυθικό Τάγμα της Σιών, αλλά και τον Πλάτωνα που στον Τίμαιο αποκαλεί τον Δημιουργό "Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος" ο οποίος κατασκευάζει τον κόσμο με βάση τις αρχές της Γεωμετρίας, πολλούς αιώνες πριν καν αρθρωθεί η λέξη Freemason.
Subtitle: 
The Regius Poem: Naymous Graecus
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-270-901-4
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Λογοτεχνικό ψευδώνυμο του συγγραφέα Ιορδάνη Πουλκούρα.

Subtitle: 
The Regius Poem: Naymous Graecus
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-270-901-4
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο