Product

Τα διάφανα γυαλιά της εμπειρίας

Product

Τα διαφημιστικά μέσα

Τα διάφανα τείχη

Κωδικός:
65955
Description: 

Σε μια εποχή αβεβαιότητας, όπως η δική μας, η πολιτική πρέπει και μπορεί να συνιστά περιπέτεια ιδεών. Η πολιτική που στηρίζεται σε αρχές και αξίες δεν είναι συνώνυμη των κομματικών κατεστημένων, του παρασκηνίου, της ίντριγκας, της ιδιωφελείας, των ανομολόγητων επιδιώξεων και του ιδεολογικού αποχρωματισμού, ούτε είναι υπόθεση των τεχνικών της εξουσίας.
Αντίθετα είναι μια διαδικασία που θέτει σε εγρήγορση το πνεύμα και υποβάλλει σε διαδικασία τα αντανακλαστικά όσων σκέπτονται ελεύθερα, χωρίς φορμαλισμούς και αποστεωμένα ιδεολογικά υποδείγματα.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια εποχή αβεβαιότητας, όπως η δική μας, η πολιτική πρέπει και μπορεί να συνιστά περιπέτεια ιδεών. Η πολιτική που στηρίζεται σε αρχές και αξίες δεν είναι συνώνυμη των κομματικών κατεστημένων, του παρασκηνίου, της ίντριγκας, της ιδιωφελείας, των ανομολόγητων επιδιώξεων και του ιδεολογικού αποχρωματισμού, ούτε είναι υπόθεση των τεχνικών της εξουσίας. Αντίθετα είναι μια διαδικασία που θέτει σε εγρήγορση το πνεύμα και υποβάλλει σε διαδικασία τα αντανακλαστικά όσων σκέπτονται ελεύθερα, χωρίς φορμαλισμούς και αποστεωμένα ιδεολογικά υποδείγματα. Οι μεταβιομηχανικές κοινωνίες απαιτούν νέα πολιτικά υποκείμενα και στρατηγικές καινοτομίας. Χρειάζονται ανοιχτές κομματικές δομές κι ένα νέο πολιτικό εποικοδόμημα. Ο στόχος περιγράφεται από την γκραμσιανή "τομή στη συνέχεια". Είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ελεύθερος αριστερός, προοδευτικός χώρος. Το δίλημμα είναι προφανές: Αδράνεια ή ανατροπή; Τα κείμενα του Γιώργου Πανταγιά αποτελούν στιγμιότυπα ενός γόνιμου προβληματισμού που προσπαθεί ν' ανταποκριθεί στο διάχυτο αίτημα για μια νέα πολιτική. Τα προβλήματα της νέας εποχής δεν αντιμετωπίζονται με τις παλιές συνταγές. Χρειάζονται νέες προσεγγίσεις, νέες ιδέες, νέες απαντήσεις.[...]
Subtitle: 
Η πολιτική ως περιπέτεια ιδεών
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3288-6
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Πανταγιάς γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1958 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ζει στον Πειραιά. Το επώνυμό του αποτελεί ανασύνθεση της ευχής "Πάντα γεια". Από εκεί ίσως αντλεί την αισιόδοξη προοπτική και βιοθεωρία του. Η καθημερινότητά του "εξαντλείται" μεταξύ Πειραιά και Μαξίμου. Εμποτισμένος βαθιά με μια πολιτική θέαση και ερμηνεία του κόσμου, περιδιαβαίνει από νεαρότερες ηλικίες στις διάφορες ατραπούς της πολιτικής σκέψης και δράσης και επιμένει ακόμα στην πολιτική έκφραση. Σε μια εποχή απαξίωσης του "πολιτικού ανθρώπου" ο Γιώργος Πανταγιάς αρνείται την απόσυρση και συστήνει σταθερά την πολιτική πράξη. Φαίνεται ότι εναποθέτει σε αυτήν την τελεσίδικη αθώωση και υπαρξιακή του δικαίωση.

Subtitle: 
Η πολιτική ως περιπέτεια ιδεών
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3288-6
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο