Product

Τα ελληνικά κρασιά

Product

Τα ελληνικά μανιτάρια και οι λαϊκές ονομασίες τους

Τα ελληνικά Κωνσταντινουπολίτικα περιοδικά για παιδιά και νέους (1898-1919)

Κωδικός:
161691
Description: 

[...] Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά. Από την ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης, στην τόσο κρίσιμη αυτή 30/ετία (1890-1922), ως την Ελληνική Λογοτεχνία, όπως αναδείχθηκε στη Βασιλεύουσα και στην εκπαίδευση στις δύο βασικές της βαθμίδες: τη δημοτική και τη μέση.

Οικουμενικό Πατριαρχείο, Σουλτάνοι, Νεότουρκοι, Ελληνικό κράτος, Βαλκανικοί πόλεμοι, Α΄Παγκόσμιος, η Μικρασιατική περιπέτεια, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι μαθητές, συνθέσεις και αντιθέσεις, δημοτικισμός και λογιοτατισμός, η Μεγάλη Ιδέα...

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά. Από την ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης, στην τόσο κρίσιμη αυτή 30/ετία (1890-1922), ως την Ελληνική Λογοτεχνία, όπως αναδείχθηκε στη Βασιλεύουσα και στην εκπαίδευση στις δύο βασικές της βαθμίδες: τη δημοτική και τη μέση. Οικουμενικό Πατριαρχείο, Σουλτάνοι, Νεότουρκοι, Ελληνικό κράτος, Βαλκανικοί πόλεμοι, Α΄Παγκόσμιος, η Μικρασιατική περιπέτεια, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι μαθητές, συνθέσεις και αντιθέσεις, δημοτικισμός και λογιοτατισμός, η Μεγάλη Ιδέα... Δεν δίνονται βέβαια έτσι ξεκομμένα και στυλιζαρισμένα. Δίνονται μέσα από τα κείμενα και τις άπειρες σημειώσεις και παραπομπές, καθώς αναλύεται μεθοδικά η πορεία του καθενός περιοδικού για παιδιά και νέους, που είχε εκδοθεί από την ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη. [...] Χάρης Σαπουντζάκης, πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
Subtitle: 
Συμβολή στην ιστορία του ελληνικού παροικιακού Τύπου
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-88117-6-7
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Συμβολή στην ιστορία του ελληνικού παροικιακού Τύπου
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-88117-6-7
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο