Product

Τα θαύματα το καλοκαίρι

Product

Τα θαύματα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου ως ιστορικές πηγές

Κωδικός:
119458
Description: 

Στη μελέτη αυτή γίνεται λόγος για τις πρώτες επαφές του ελληνισμού με τους Σλάβους, για την εγκατάσταση των τελευταίων στη Βόρεια Βαλκανική, αρχικά, και στη συνέχεια στην Ελληνική Χερσόνησο, για την ακτινοβολία του ελληνικού στοιχείου με τις μεθόδους εισαγωγής επήλυδων στο στρατιωτικό, διοικητικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά στα "Θαύματα" του Αγ. Δημητρίου, κειμένου που αναφέρεται στις επιδρομές και την εγκατάσταση των Σλαβικών φύλων στην περιφέρεια Θεσ/νίκης και στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας-Θράκης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη μελέτη αυτή γίνεται λόγος για τις πρώτες επαφές του ελληνισμού με τους Σλάβους, για την εγκατάσταση των τελευταίων στη Βόρεια Βαλκανική, αρχικά, και στη συνέχεια στην Ελληνική Χερσόνησο, για την ακτινοβολία του ελληνικού στοιχείου με τις μεθόδους εισαγωγής επήλυδων στο στρατιωτικό, διοικητικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά στα "Θαύματα" του Αγ. Δημητρίου, κειμένου που αναφέρεται στις επιδρομές και την εγκατάσταση των Σλαβικών φύλων στην περιφέρεια Θεσ/νίκης και στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας-Θράκης. Σε κανένα άλλο ντοκουμέντο του Χριστιανικού Μεσαίωνα, εκτός απ' τα "θαύματα" ή Miracula" δεν υπάρχει τόσο σθεναρή η πεποίθηση των πολιτών ότι η πόλη τους προστατεύεται απ' την υπερφυσική προστασία του θείου πάτρωνά της. Είναι πεπεισμένη απολύτως - όπως φαίνεται και μαρτυρείτε στα "Θαύματα" - ότι ο Άγιος Δημήτριος έσωσε τη Θεσσαλονίκη από επιδημίες, πείνα, εμφύλιο πόλεμο, και πάνω απ' όλα, απ' τις βαρβαρικές επιδρομές.
Subtitle: 
Επιδρομές και σλαβικές εποικίσεις εντεύθεν του Δουνάβεως
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-92360-3-0
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αμαλία Κ. Ηλιάδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1967. Είναι φιλόλογος - ιστορικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Βυζαντινής Ιστορίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση από το 1992. Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση και τη ζωγραφική.

Subtitle: 
Επιδρομές και σλαβικές εποικίσεις εντεύθεν του Δουνάβεως
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-92360-3-0
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο