Product

Τα όργανα

Product

Τα οργανικά υλικά στην τέχνη και την αρχαιολογία

Τα οργανικά υλικά στην τέχνη και την αρχαιολογία

Κωδικός:
89703
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο ασχολείται με τη Χημεία των οργανικών υλικών κατασκευής των έργων Τένχης και των αρχαιολογικών υπολειμμάτων. Σκοπός του είναι η περιγραφή των δυνατοτήτων που παρέχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις για το χαρακτηρισμό των οργανικών υλικών, τη μελέτη των μηχανισμών φθοράς τους και την εκτίμηση της κατάστασης διατήρησής τους.
Η ύλη του παρόντος βιβλίου κατανέμεται σε τρία κεφάλαια, που μπορούν να διαβαστούν με οποιαδήποτε σειρά.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στα λίπη και τα έλαια, το δεύτερο στα φυσικά κεριά και το τρίτο στις φυσικές ρητίνες.

20,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο ασχολείται με τη Χημεία των οργανικών υλικών κατασκευής των έργων Τένχης και των αρχαιολογικών υπολειμμάτων. Σκοπός του είναι η περιγραφή των δυνατοτήτων που παρέχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις για το χαρακτηρισμό των οργανικών υλικών, τη μελέτη των μηχανισμών φθοράς τους και την εκτίμηση της κατάστασης διατήρησής τους. Η ύλη του παρόντος βιβλίου κατανέμεται σε τρία κεφάλαια, που μπορούν να διαβαστούν με οποιαδήποτε σειρά. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στα λίπη και τα έλαια, το δεύτερο στα φυσικά κεριά και το τρίτο στις φυσικές ρητίνες. Εξετάζονται η χημική σύσταση, οι φυσικές και οι χημικές ιδιότητες, οι μηχανισμοί αποσύνθεσης και οι μέθοδοι ανάλυσης αυτών των φυσικών προϊόντων.
Subtitle: 
Λίπη και έλαια, φυσικά κεριά και φυτικές ρητίνες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-411-468-9
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Η Ελένη Ιωακείμογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μετά τη λήψη του πτυχίου της έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανική Φυσικοχημεία στο Πανεπιστήμιο Joseph Fourier της Grenoble (Γαλλία). Εντάχθηκε στο μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του τμήματος Χημείας του ίδιου Πανεπιστημίου όπου και παρέμεινε για δεκαεπτά χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό εκπόνησε και τη διδακτορική της διατριβή (These d' Etat - Sciences Physiques). Απεχώρησε από το Πανεπιστήμιο με το βαθμό του Maitre de Conferences.
Από το 1987 είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας. Τα πεδία της ερευνητικής της δραστηριότητας είναι α) η χημική ανάλυση και ο χαρακτηρισμός των οργανικών υλικών κατασκευής των μουσειακών αντικειμένων με φασματοσκοπικές και χρωματο-γραφικές τεχνικές β) Η μελέτη των μηχανισμών φθοράς των οργανικών υλικών κατασκευής.

Subtitle: 
Λίπη και έλαια, φυσικά κεριά και φυτικές ρητίνες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-411-468-9
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2