Product

Τα παιδιά συμμετέχουν

Product

Τα παιδιά της Αλφαβήτας

Τα παιδιά συνομιλούν με τη σύγχρονη τέχνη

Κωδικός:
70566
Manufacturer: 
Description: 

Είναι η σύγχρονη τέχνη "δύσκολη" για τα παιδιά; Ή μήπως η πρόσβασή τους στην αφηρημένη και εννοιολογική τέχνη μπορεί να γίνει άμεση και δημιουργική με την κατάλληλη προσέγγιση;
Η εμπειρία του εκπαιδευτικού εργαστηρίου στην έκθεση του Μουσείου Van Abbe στην Αθήνα μας δείχνει πως τα παιδιά εξοικειώνονται εύκολα με τα έργα της σύγχρονης τέχνης. Αντλούν από αυτά παραστάσεις και ιδέες που μπορούν να τις αναπλάσουν δημιουργικά και με μεγάλη φαντασία σε δικά τους έργα, διευρύνοντας και απελευθερώνοντας τις εκφραστικές τους δυνάμεις.

9,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είναι η σύγχρονη τέχνη "δύσκολη" για τα παιδιά; Ή μήπως η πρόσβασή τους στην αφηρημένη και εννοιολογική τέχνη μπορεί να γίνει άμεση και δημιουργική με την κατάλληλη προσέγγιση; Η εμπειρία του εκπαιδευτικού εργαστηρίου στην έκθεση του Μουσείου Van Abbe στην Αθήνα μας δείχνει πως τα παιδιά εξοικειώνονται εύκολα με τα έργα της σύγχρονης τέχνης. Αντλούν από αυτά παραστάσεις και ιδέες που μπορούν να τις αναπλάσουν δημιουργικά και με μεγάλη φαντασία σε δικά τους έργα, διευρύνοντας και απελευθερώνοντας τις εκφραστικές τους δυνάμεις.
Subtitle: 
Το εκπαιδευτικό εργαστήριο στην έκθεση του Μουσείου Van Abbe στην Αθήνα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-87114-5-2
Book pages: 
61
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα και παρακολούθησε ειδικά παιδαγωγικά σεμινάρια για τη σύγχρονη τέχνη στο Centre George Pompidou. Ανέπτυξε πλούσια παιδαγωγική δραστηριότητα σε θέματα σύγχρονης τέχνης χωρίς να σταματήσει να εργάζεται ως καλλιτέχνης. Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Chicago Cultural Center, την Εθνική Πινακοθήκη, το ΕΜΣΤ (Φιξ), το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και σε αρκετούς δήμους στην Ελλάδα. Από το 1995 συνεργάζεται με την ΕΡΤ σε προγράμματα για τα εικαστικά. Έχει επιμεληθεί και κατασκευάσει το βιβλίο "Παιχνίδι με την τέχνη" και το CD-ROM "Ο σταθμός της τέχνης" από τις εκδόσεις "Καστανιώτη". Επίσης αρθρογραφεί συχνά, ενώ έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές για την τέχνη. Έχει εκθέσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Subtitle: 
Το εκπαιδευτικό εργαστήριο στην έκθεση του Μουσείου Van Abbe στην Αθήνα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-87114-5-2
Book pages: 
61
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο