Product

Τα παιδιά της Πάπισσας Ιωάννας

Product

Τα παιδιά της πιάτσας

Τα παιδιά της πάχνης

Κωδικός:
77802
Manufacturer: 
Description: 

Σε ποιά εποχή του χρόνου είμαστε; Σε ποιούς χρόνους; Όλα μοιάζουν να βρίσκονται έξω από τον κόσμο. Από τα βάθη του ερέβους, πρέπει να βουτήξουμε στο βάραθρο...

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Σε ποιά εποχή του χρόνου είμαστε; Σε ποιούς χρόνους; Όλα μοιάζουν να βρίσκονται έξω από τον κόσμο. Από τα βάθη του ερέβους, πρέπει να βουτήξουμε στο βάραθρο... Ο Μοχάμεντ Αλ-Άσααντ είναι μόλις τεσσάρων ετών, το 1948, όταν η Νάκμπα ξεριζώνει χιλιάδες Παλαιστίνιους από τη γη τους. Θα περάσουν σαράντα χρόνια για να εκδοθούν Τα παιδιά της πάχνης, μια αφήγηση που αναμειγνύει παιδικές μνήμες, μαρτυρίες και αλληγορικούς μύθους για να μιλήσει για την ιστορία ενός λαού που βρέθηκε διαδοχικά κάτω από την οθωμανική, τη βρετανική και σήμερα την ισραηλινή κυριαρχία. Το πρόβλημα που θίγει κυρίως ο Μοχάμεντ Αλ-Άσααντ, ένας από τους πιο σημαντικούς Παλαιστίνιους ποιητές, είναι η εξαφάνιση κάθε ίχνους που θα αποδείκνυε ότι ο λαός του ανήκει σ' εκείνη τη γη. Σ' αυτή την καταδικασμένη ιστορία και γεωγραφία -σ' αυτά τα χωριά που έχουν σβηστεί ή διαγραφεί από τους χάρτες- η μνήμη οφείλει να ξαναδώσει ζωή. Με μια εμπεριστατωμένη ιστορική ανασύνθεση των αρπαγών και των σφετεριστών που πραγματοποίησε το κράτος του Ισραήλ, ο Γιοζέφ Αλγκάζυ απευθύνει ένα αμείλικτο κατηγορώ ενάντια στην πολιτική του εξανδραποδισμού και των διακρίσεων, συμπληρώνοντας έτσι αυτή την "ιστορία σε δύο φωνές".
Subtitle: 
Αναμνήσεις από ένα χαμένο παλαιστινιακό χωριό
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-221-252-7
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μοχάμεντ Αλ-Άσααντ γεννήθηκε το 1944 στο χωριό Ιμμ αλ-Ζινάτ της Παλαιστίνης. Ξεριζωμένος, μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες του, από τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1948, βρέθηκε στο Ιράκ, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Κουβέιτ, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Μετά τον πόλεμο του Κόλπου το 1991, έζησε για ένα διάστημα στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Έχει διακριθεί στον αραβικό κόσμο ως ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας.

Subtitle: 
Αναμνήσεις από ένα χαμένο παλαιστινιακό χωριό
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-221-252-7
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο