Product

Τα παιδικά χρόνια του αδελφού μου Γιάννη Ρίτσου

Product

Τα παιδικά χρόνια του Ιζνογκούντ

Τα παιδικά χρόνια του Γ. Σεφέρη στη Σμύρνη

Κωδικός:
51017
Description: 

Οι περισσότεροι μελετητές του Σεφέρη συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στην περίοδο της ωριμότητάς του, παρόλο που και τα παιδικά χρόνια έχουν από τη φύση τους τη δική τους γοητεία και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ετούτη η αναφορά στη ζωή του Σεφέρη από το 1900 ως το 1914, τότε που ξεριζώθηκε από τη Σμύρνη για να ξεκινήσει στην Αθήνα μια νέα περίοδο της ζωής του, έχοντας πια κλείσει τον κύκλο της παιδικής του ηλικίας.

13,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι περισσότεροι μελετητές του Σεφέρη συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στην περίοδο της ωριμότητάς του, παρόλο που και τα παιδικά χρόνια έχουν από τη φύση τους τη δική τους γοητεία και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ετούτη η αναφορά στη ζωή του Σεφέρη από το 1900 ως το 1914, τότε που ξεριζώθηκε από τη Σμύρνη για να ξεκινήσει στην Αθήνα μια νέα περίοδο της ζωής του, έχοντας πια κλείσει τον κύκλο της παιδικής του ηλικίας. Αναζητώντας λοιπόν τη ζωή του μικρού παιδιού που έμελλε να γίνει ο μεγάλος μας ποιητής, θα περπατήσουμε στους δρόμους της κοσμοπολίτικης Σμύρνης και θα μπούμε στο αρχοντικό του. Θα βρούμε καταφύγιο στο εξοχικό του και θα χαθούμε στις ακρογιαλιές της Σκάλας. Θα σμίξουμε με τους Σμυρνιούς των αρχών του περασμένου αιώνα για να γνωρίσουμε τη μάνα και τον πατέρα του, τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων, τα ιστορικά γεγονότα, την ιδεολογία, τον πολιτισμό κτλ. της κοινωνίας μέσα στην οποία ανατράφηκε ο Σεφέρης. Το πού θα κατατάξουμε ετούτη την κατάθεση για τα προσωπικά του ποιητή είναι δευτερεύον. Σημασία έχει να θεωρηθεί ως απόδειξη για το ότι ο Σεφέρης βρίσκεται ανάμεσά μας και τέρπει και πονά με τον ποιητικό λόγο, προβληματίζει με τη θεματολογία του, διδάσκει ήθος και στάση ζωής με την πνευματικότητά του.
Subtitle: 
1900-1914
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2966-4
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Θανάσης Γ. Παπαθανασίου γεννήθηκε το 1954 στην Kρανιά Oλύμπου και ζει μόνιμα στη Λάρισα. Eίναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Yπηρέτησε ως φιλόλογος σε διάφορα σχολεία της Mέσης Eκπαίδευσης της περιοχής και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Subtitle: 
1900-1914
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2966-4
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο