Product

Τα περιστέρια του καμπαναριού

Product

Τα πετεινά του ουρανού

Τα πεσμένα φύλλα

Κωδικός:
81936
Manufacturer: 
Description: 

Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα 'ζησε η Ρεγγίνα στα ορεινά της επαρχίας Καλαβρύτων. Ο πατέρας της, ο κυρ-Δήμος Ιερόπουλος, ήταν αυστηρός στις εξόδους για τα κορίτσια του. Εκείνα ήταν μόνο για το σπίτι. Ακόμα και στις αγροτικές δουλειές δεν τα έπαιρνε μαζί του. Προτιμούσε τ' αγόρια του. Τις κόρες τις είχε "μη μου άπτου" γιατί αυτό ήταν το πιστεύω του. Τα κορίτσια δεν ήταν για ξεπόρτισμα. Εξαίρεση αποτελούσε το πήγαινε-έλα στο Γυμνάσιο. Εκεί δε γινόταν αλλιώς. Α, όλα κι όλα! Τα αγαπούσε τα γράμματα ο κυρ-Δήμος.

6,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα 'ζησε η Ρεγγίνα στα ορεινά της επαρχίας Καλαβρύτων. Ο πατέρας της, ο κυρ-Δήμος Ιερόπουλος, ήταν αυστηρός στις εξόδους για τα κορίτσια του. Εκείνα ήταν μόνο για το σπίτι. Ακόμα και στις αγροτικές δουλειές δεν τα έπαιρνε μαζί του. Προτιμούσε τ' αγόρια του. Τις κόρες τις είχε "μη μου άπτου" γιατί αυτό ήταν το πιστεύω του. Τα κορίτσια δεν ήταν για ξεπόρτισμα. Εξαίρεση αποτελούσε το πήγαινε-έλα στο Γυμνάσιο. Εκεί δε γινόταν αλλιώς. Α, όλα κι όλα! Τα αγαπούσε τα γράμματα ο κυρ-Δήμος. Ήταν υπέρ της μόρφωσης όλων των παιδιών του, και αγοριών και κοριτσιών. Θεωρούσε υπέρτατο αγαθό και μεγάλο εφόδιο, για τη ζωή, τη μόρφωση. Όποιος στο χωριό ήταν αναλφάβητος, ή απλώς είχε γνώσεις δυο ή τριών τάξεων Δημοτικού Σχολείου, έτσι ώστε να μπορεί να γράφει κάπως -κι ήταν πολλοί αυτοί- τον κρατούσε πολύ χαμηλά στην εκτίμησή του...
Subtitle: 
Νουβέλα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-426-322-6
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Δημοπούλου - Θεολόγου κατάγεται από την επαρχία Καλαβρύτων. Είναι φιλόλογος και έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στα δημόσια σχολεία. Ασχολείται με τη λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια. Εξέδωσε μια ποιητική συλλογή με τίτλο "Ήλιος και ομίχλη" και μια νουβέλα "Τα πεσμένα φύλλα" από τις εκδόσεις Ιωλκός. Το "Επιστροφή και άλλα διηγήματα" είναι το τρίτο της βιβλίο.

Subtitle: 
Νουβέλα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-426-322-6
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο