Product

Τα ποιήματα

Product

Τα ποιήματα

Τα ποιήματα

Κωδικός:
63111
Manufacturer: 
Description: 

Τα ποιήματα του τόμου αυτού αποτελούν μια επιλογή από το σύνολο του έργου του Ελευθέριου Μάινα, εκτός από τη συλλογή του Ο Ερημίτης, που εκδόθηκε ενόσω ζούσε, και εκτός από δύο ανέκδοτες συλλογές του, που επιλογή των ποιημάτων τους κυκλοφόρησε προ διετίας με τον τίτλο Απάνθισμα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα ποιήματα του τόμου αυτού αποτελούν μια επιλογή από το σύνολο του έργου του Ελευθέριου Μάινα, εκτός από τη συλλογή του Ο Ερημίτης, που εκδόθηκε ενόσω ζούσε, και εκτός από δύο ανέκδοτες συλλογές του, που επιλογή των ποιημάτων τους κυκλοφόρησε προ διετίας με τον τίτλο Απάνθισμα. Ελεύθερος από ποιητικές και γλωσσικές θεωρίες, ο ποιητής, με οδηγό το καλλιτεχνικό του αισθητήριο και με τα δικά του ιδιαίτερα εκφραστικά μέσα, μετουσιώνει σε γνήσια ποίηση τις πιο βαθιές βιωματικές του εμπειρίες: από την ειλικρινή και αυθεντική εμπειρία της πίστης και της μετοχής στην ευχαριστιακή κοινότητα, ως την αυτοσυνειδησία της ύπαρξης μέσα στο σύμπαν, το ίδιο όπως και μπροστά στις πιο απλές όψεις της φύσης και της ζωής. Ειδικότερα στα ολιγόστιχα ποιήματά του, ο ευαίσθητος αναγνώστης μπορεί να βρει, θαυμαστά συμπυκνωμένον, έναν ολόκληρο κόσμο λεπτότητας, ομορφιάς και αλήθειας, άξιον να τον ζει κανείς.
Subtitle: 
Επιλογή
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-328-173-5
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λευτέρης Μάινας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά. Οι γονείς του κατάγονταν από τη Σαντορίνη. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1948 γράφεται στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1952. Εργάστηκε ως θεολόγος καθηγητής στη Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση στην επαρχία και στην Αττική (μεταξύ άλλων ως Γυμνασιάρχης στην Καρδίτσα, στα Καλύβια Αττικής και στην Ελληνογαλλική Σχολή "Άγιος Ιωσήφ"). Παράλληλα βοήθησε στο ποιμαντικό έργο της εκκλησίας. Το 1983 αποχώρησε από το χώρο του σχολείου για λόγους υγείας. Έγραψε πολυάριθμα άρθρα, πεζά, μεταφράσεις, ποιήματα. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης των περιοδικών Ακτίνες, Ζωή του παιδιού, Κόσμος της Ελληνίδος, Καινή Κτίση, Ευθύνη, Σκαπάνη, Σύνορο, Σύναξη, Νειάτα. Για το ποιητικό του έργο, βραβεύτηκε από τη Χριστιανική Λογοτεχνική Συντροφιά. Πέθανε στις 29 Νοεμβρίου 1996.

Subtitle: 
Επιλογή
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-328-173-5
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο