Product

Τα χίλια δέντρα

Product

Τα χίλια μάτια της νύχτας

Τα χίλια και ένα πρόσωπα του έρωτα

Κωδικός:
64518
Manufacturer: 
Description: 

"Η προέλευση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας είναι τραυματική". Έτσι αρχίζει η Τζόυς Μακ Ντούγκαλ την μαγευτική διερεύνηση των ποικίλων μορφών της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η προέλευση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας είναι τραυματική". Έτσι αρχίζει η Τζόυς Μακ Ντούγκαλ την μαγευτική διερεύνηση των ποικίλων μορφών της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Η ακατάπαυστη μάχη ανάμεσα στις εσωτερικές ενορμητικές επιδιώξεις και την εξωτερική πραγματικότητα σημαδεύουν το ανθρώπινο ον και το οδηγούν σε πολλαπλές "λύσεις", που άλλοτε παίρνουν την μορφή συμπτωμάτων, άλλοτε γίνονται χαρακτηριολογικές εκφράσεις, άλλοτε σεξουαλικότητες που θεωρούνται αποκλίνουσες κι άλλοτε εγγράφονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες.Το βιβλίο αυτό είναι το καταστάλαγμα μιας πενηντάχρονης αναλυτικής εργασίας. Πίσω από την απλότητα, την ζωντάνια και την καθαρότητα της γραφής κρύβεται πολύ μεγάλος κόπος ώστε να αποκρυπτογραφηθούν οι ανθρώπινες περιπέτειες και να αποκαλυφθούν τα ίχνη των αναπόφευκτων ή ιδιαίτερων τραυμάτων που καθοδηγούν ανεπίγνωστα τις ψυχικές μας κινήσεις. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε πέντε μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ως τίτλο "Θηλυκότητα και σεξουαλικότητα" και δίδεται ιδιαίτερο βάρος στην ομοφυλόφιλη συνιστώσα της γυναικείας σεξουαλικότητας. Στο δεύτερο μέρος η συγγραφέας διερευνά την σχέση των σεξουαλικών τραυμάτων με την δημιουργικότητα και τις αναστολές της. Στην τρίτη ενότητα εξετάζονται οι ψυχοσωματικές εκφράσεις και η σχέση τους με την σεξουαλικότηταα και την προγλωσσική επικοινωνία μητέρας-παιδιού. Το τέταρτο τμήμα αφορά στις αποκλίσεις της επιθυμίας και στις εξαρτητικές συμπεριφορές. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που ανακύπτουν όταν πλάθεται η υποκειμενική ταυτότητα, και στον τρόπο με τον οποίο οι εξαρτητικές και "νεοσεξουαλικές" μορφές της σεξουαλικότητας μπορούν να "βοηθήσουν" στην ενδυνάμωση μιας εύθραυστης υποκειμενικής η σεξουαλικής ταυτότητας. Τέλος στην πέμπτη ενότητα η ίδια η ψυχανάλυση... αναλύεται και διαπιστώνονται οι αντιφάσεις και οι διαστρεβλώσεις που παραμορφώνουν και "διαστρέφουν" την ψυχαναλυτική σκέψη και πράξη.
Subtitle: 
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα σε αναζήτηση λύσεων
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-211-617-Χ
Book pages: 
310
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τζόυς Μακ Ντούγκαλ γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και εκπαιδεύτηκε ως ψυχαναλύτρια την δεκαετία του '50. Ζει μόνιμα και εργάζεται στη Γαλλία όπου είναι διδάσκουσα ψυχαναλύτρια στο Ινστιτούτο και την Ψυχαναλυτική Εταιρεία του Παρισιού. Με το έργο και την παρουσία της καταξιώθηκε ως μία από τις πιο σεβαστές και σημαντικές μορφές στον χώρο αυτό. Στηρίζεται σε ένα ευρύ πλέγμα θεωρητικών θέσεων και δεν εντάσσεται σε καμιά από τις παγιωμένες ψυχαναλυτικές σχολές. Πάντα κινεί τον θαυμασμό για την ευρύτητα και την τολμηρότητα της στάσης της. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της όχι μόνο στην Ευρώπη μα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Νότια Αμερική, την Αυστραλία, ακόμα και σε χώρες της Ασίας, ενώ έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και την χώρα μας. Από τα βιβλία που έχει συγγράψει ξεχωρίζουν τα: Συνηγορία για κάποια μη φυσιολογικότητα, Θέατρα του Εγώ, Θέατρα του σώματος, Διάλογος με τον Σάμμυ (σε συνεργασία με τον S. Lebovitsi). Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα άρθρα της: "Γυναικεία ομοφυλοφιλία (στο συλλογικό έργο "Γυναικεία σεξουαλικότητα, εκδ. Νεφέλη), "Πρωταρχική σκηνή και "διεστραμμένο" σενάριο" (στο συλλογικό τόμο Η άλλη σεξουαλικότηταα, εκδ. Νεφέλη), Σεξουαλική ταυτότητα και δημιουργικότητα" (στο συλλογικό τόμο Από την ψυχαναλυτική θεωρία στις ψυχιατρικές πρακτικές, εκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη).

Subtitle: 
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα σε αναζήτηση λύσεων
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-211-617-Χ
Book pages: 
310
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο