Product

Ταξίδι στις στιγμές

Product

Ταξίδι στο Αιγαίο

Ταξίδι στις χώρες του βαμβακιού

Κωδικός:
140106
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ετούτη η ιστορία αρχίζει στα βάθη του χρόνου.
Ένας περαστικός παρατηρεί ένα δενδρύλλιο, που τα κλαδιά του καταλήγουν σε λευκές νιφάδες. Μπορούμε να τον φανταστούμε να απλώνει το χέρι. Το ανθρώπινο είδος μόλις γνώρισε την απαλότητα του βαμβακιού.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ετούτη η ιστορία αρχίζει στα βάθη του χρόνου. Ένας περαστικός παρατηρεί ένα δενδρύλλιο, που τα κλαδιά του καταλήγουν σε λευκές νιφάδες. Μπορούμε να τον φανταστούμε να απλώνει το χέρι. Το ανθρώπινο είδος μόλις γνώρισε την απαλότητα του βαμβακιού. Εδώ και χρόνια, ήθελα να κάνω αυτό το μεγάλο ταξίδι. Κάτι μου έλεγε πως, ακολουθώντας τα μονοπάτια του βαμβακιού, από τη γεωργία έως την υφαντουργία και τη χημική επεξεργασία, από την Κουτιάλα (Μάλι) έως το Ντατόνγκ (Κίνα), περνώντας από το Λάμποκ (Τέξας), την Κουιαμπά (Μάτο Γκρόσο), την Αλεξάνδρεια, την Τασκένδη και την κοιλάδα του Βολόνι (Γαλλία, διαμέρισμα των Βοσγίων), θα καταλάβαινα καλύτερα τον πλανήτη μου. Τα αποτελέσματα της μακρόχρονης έρευνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Προκειμένου να καταλάβουμε τις παγκοσμιοποιήσεις, εκείνες του χθες κι αυτή του σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο παρά να εξετάσουμε ένα κομμάτι ύφασμα. Δίχως άλλο, επειδή είναι φτιαγμένο από νήματα και συνδέσμους, και από ατελείωτα ταξίδια.
Subtitle: 
Μικρό εγχειρίδιο παγκοσμιοποίησης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-325-779-6
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Eric Orsenna, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Erik Arnoult, είναι Γάλλος μυθιστοριογράφος και ακαδημαϊκός. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαρτίου 1947.
Αφού σπούδασε φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και κυρίως οικονομία, έγινε ερευνητής και καθηγητής στον τομέα των διεθνών χρηματιστηριακών και της αναπτυξιακής οικονομίας. Το 1981 έγινε σύμβουλος στο υπουργείο Συντονισμού και ασχολήθηκε με τις πρώτες ύλες και τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις. Μετά τη θητεία του, από το 1983 έως το 1984, ως συμβούλου σε θέματα πολιτισμού του F. Mitterand, το 1985 διορίστηκε πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και, εν συνεχεία, το 2000, σύμβουλος Επικρατείας. Είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Γαλλοφωνίας.
Για τα έργα του έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Το 1977 έλαβε το βραβείο Roger-Nimier για το βιβλίο "La vie comme a Lausanne" και το 1988 έλαβε το βραβείο Goncourt για το έργο του "L'exposition colonial". Εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας το 1998.
Από τον Οκτώβριο του 2007 είναι επίτιμο μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ecole Normale Superieure.

Subtitle: 
Μικρό εγχειρίδιο παγκοσμιοποίησης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-325-779-6
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο