Product

Ταξίδι χωρίς επιστροφή

Product

Ταξίδι χωρίς επιστροφή

Ταξίδι χωρίς επιστροφή

Κωδικός:
100209
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η περίπτωση του Γιάννη Βόγια, από την Καρύτσα του Κίσαβου, είναι και ξεχωριστή και εξαιρετική . Πολυσχιδής, πολυτάλαντος, αισιόδοξος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, έδειξε με την πορεία της ζωής του ότι ο επαναστατικός ρομαντισμός είναι η πιο γνήσια ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας, που τις περισσότερες φορές είναι σκληρή , αδυσώπητη για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Φλογερός αγωνιστής, σεμνός και καρτερικός στις κακουχίες της ζωής και στον πόνο, ανυποχώρητος στο σκοπό του, υπόδειγμα κομμουνιστή και επαναστάτη, υπηρέτης σωστός της λαού.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η περίπτωση του Γιάννη Βόγια, από την Καρύτσα του Κίσαβου, είναι και ξεχωριστή και εξαιρετική . Πολυσχιδής, πολυτάλαντος, αισιόδοξος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, έδειξε με την πορεία της ζωής του ότι ο επαναστατικός ρομαντισμός είναι η πιο γνήσια ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας, που τις περισσότερες φορές είναι σκληρή , αδυσώπητη για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Φλογερός αγωνιστής, σεμνός και καρτερικός στις κακουχίες της ζωής και στον πόνο, ανυποχώρητος στο σκοπό του, υπόδειγμα κομμουνιστή και επαναστάτη, υπηρέτης σωστός της λαού. Η αναφορά στην προσωπικότητα και στη δράση του Γιάννη Βόγια, από τόσο επιφανείς της πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας, ανθρώπων που τον γνώρισαν και έζησαν μαζί του τις πιο δύσκολες ώρες, είναι τόσο πλούσια, που κάθε άλλο σημείωμα από οποιονδήποτε άλλο θα ήταν περιττό. [...] Δημήτρης Χαρ. Μητρόπουλος Δημοσιογράφος
Subtitle: 
Η ζωή και η δράση του Γιάννη Βόγια
Publications Date: 
2004
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Τρίπολη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέφανος Ριζάκης γεννήθηκε το 1922 στη Σωτηρίτσα Αγιάς Λάρισας. Από το 1941 τάχθηκε με το μέρος των αγωνιζόμενων Ελλήνων για τη λευτεριά της πατρίδας μας από τις κατοχικές δυνάμεις. ΕΠΟΝίτης, ΕΛΑΣίτης, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αξιωματικός της Σχολής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στη συνέχεια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου έζησε εκεί 28 χρόνια. Εργαζόμενος σπούδασε στην προσφυγιά, απέκτησε Master of Science Τεχνολογίας Κατασκευών Μηχανών του Politechnika Wroclawska της Πολωνίας (ισότιμο πτυχίο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Επαναπατρίστηκε στις 25 Μαΐου του 1978 και εργάστηκε πάνω στην ειδικότητά του σε διάφορες επιχειρήσεις της Λάρισας, καθώς και ως ωρομίσθιος επί 6 χρόνια στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Είναι ένας από τους εμπνευστές και δημιουργούς του Μ-Λ ΚΚΕ. Ο Στέφανος Ριζάκης έχει ήδη εκδώσει τέσσερα βιβλία: "Η επαρχία Αγιάς στα χρόνια της επάρατης σκλαβιάς (1989), το "Οδοιπορικό-αναδρομή στη ζωή και τη δράση των πολιτικών προσφύγων" (1994), "Προσκλητήριο ψυχών" (1998) και "Κινητοποιήσεις αντιστασιακών γυναικών στη Λάρισα το 1944" (1999).

Subtitle: 
Η ζωή και η δράση του Γιάννη Βόγια
Publications Date: 
2004
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Τρίπολη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο