Product

Ταξιδεύοντας με τη ματιά μου...

Product

Ταξιδεύοντας με τις αναμνήσεις ενός γιατρού

Ταξιδεύοντας με την τέχνη στον Άθωνα

Κωδικός:
134461
Description: 

Πολλά βιβλία έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει σχετικά με τον Άθωνα, το "Περιβόλι της Παναγίας". Ανέκαθεν το μέρος αυτό αποτελούσε πηγή έμπνευσης για διάφορους συγγραφείς ούτως ώστε να αποτυπώσουν στο χαρτί τις αναμνήσεις τους, τις εμπειρίες τους, να σκιαγραφήσουν μορφές που γνώρισαν, να περιγράψουν τον τόπο, τη ζωή των μοναχών, τα θαυμαστά πράγματα που είδαν και άκουσαv.

27,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πολλά βιβλία έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει σχετικά με τον Άθωνα, το "Περιβόλι της Παναγίας". Ανέκαθεν το μέρος αυτό αποτελούσε πηγή έμπνευσης για διάφορους συγγραφείς ούτως ώστε να αποτυπώσουν στο χαρτί τις αναμνήσεις τους, τις εμπειρίες τους, να σκιαγραφήσουν μορφές που γνώρισαν, να περιγράψουν τον τόπο, τη ζωή των μοναχών, τα θαυμαστά πράγματα που είδαν και άκουσαv. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, αναφέρεται σε μια πτυχή του Αγιωνύμου Όρους, την τέχνη. Η τέχνη σε όλες της τις μορφές βρίσκεται σε αφθονία στη Χερσόνησο του Άθωνα. Στο διάβα των χιλίων τόσων χρόνων ζωής του, ξετυλίγεται ένα κουβάρι περνώντας από τη μία φάση της ιστορίας στην άλλη και έως σήμερα βλέπουμε όλες οι μορφές αυτές της τέχνης να βρίσκονται αρμονικά δεμένες και να δίνουν ένα τέλειο σύνολο. Ο αγιογράφος - συγγραφέας Κων/νος Ξενόπουλος μέσα απο τα βιώματά του, ζώντας για αρκετά χρόνια στο 'Αγιον Όρος, με το έμπειρο μάτι του καλλιτέχνη, δίνει μια άλλη οπτική στη ζωή και στα μνημεία που υπάρχουν στον Άθωνα. Με πολύ μεράκι δημιούργησε όλο το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δείτε διάσπαρτο στις σελίδες του βιβλίου. Είναι κόπος και μόχθος μιας ζωής και μας ανεβάζει μυστικά σε υπεργήινους τόπους. (πρόλογος του εκδότη)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8034-28-0
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
20χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Ξενόπουλος γεννήθηκε στο Στρυμονικό Σερρών το 1959. Σπούδασε στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία όπου και διετέλεσε καθηγητής αγιογραφίας για τέσσερα χρόνια. Το 1990 ιδρύει και διευθύνει την Καραπιπέρειο Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας στην Κατερίνη. Τον Ιανουάριο του 1991, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Minsk κ.κ. Φιλαρέτου, μεταβαίνει στη Ρωσία. Το Σεπτέμβριο του 1992 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της νεοϊδρυθείσας Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στην οποία και διδάσκει μέχρι το Μάιο του 1997.
Ο Μακαριστός Πατριάρχης Δημήτριος του εμπιστεύεται την αγιογράφηση εικόνων που δώρισε στις επίσημες περιοδείες του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος του αναθέτει την αγιογράφηση ναών στην Φινλανδία, Ουγγαρία και Πολωνία. Στις 19 Ιουνίου 1996 εκδίδεται το βιβλίο του «Κόπος και Σπουδή» που περιέχει μαθήματα κλασσικής αγιογραφίας.
Το Δεκέμβριο του 1997 κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Σχολής «Ο Πανσέληνος».
Στις 20 Σεπτεμβρίου 1998 τιμάται με το παράσημο του Μεγάλου Τάγματος του Αγίου Αμνού της Αρχιεπισκοπής Φινλανδίας και στις 17 "Οκτωβρίου 1998 με το
παράσημο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας.
Από το 1999 διδάσκει στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. την βυζαντινή αγιογραφία καθώς επίσης και στο Μουσικό Γυμνάσιο Πιερίας.
Τον Ιανουάριο του 2000 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Η αξιοπρέπεια ενός πινέλου». Από το καλοκαίρι του 2000 έως και σήμερα διδάσκει βυζαντινή αγιογραφία στο Sommer Akademie στο Moosburg της Αυστρίας. Από τον Ιανουάριο του 2001 συνεργάζεται με τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κύριο Πέτρο. Συνεχίζει την συνεργασία του και με την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Έχει ιστορίσει τον Πατριαρχικό ναό στην Αλεξάνδρεια και με ψηφιδωτά το νέο Πατριαρχικό Μέγαρο.
Τον Ιούνιο του 2001 τιμάται από τα Μ.Μ.Ε. της Πολωνίας για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας με δίπλωμα και μετάλλιο.
Από τον Σεπτέμβριο του 2006 διευθύνει τη νεοϊδρυθείσα Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Τον Μάρτιο του 2007 κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Ο Άγιος Αντώνιος στη Βυζαντινή τέχνη» (σύντομος βίος και μάθημα αγιογραφίας).
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Κατερίνη.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8034-28-0
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
20χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο