Product

Ταξιδιωτικές στιγμές

Product

Ταξιδιωτικό

Ταξιδιωτική ιατρική

Κωδικός:
89060
Manufacturer: 
Description: 

Σήμερα στην εποχή της απρόσκοπτης διακίνησης ανθρώπων, ιδεών, πληροφοριών και αγαθών, αρκούν εβδομήντα δύο ώρες για να γίνει κανείς πολίτης όλου του κόσμου. Παράλληλα, η ταχεία μετακίνηση ανθρώπων ανά την υφήλιο και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας.
Το παρόν εγχείρημα επιχειρεί να ιχνηλατήσει το σύγχρονο χώρο της ταξιδιωτικής ιατρικής αναλύοντας θέματα όπως:
- Το εύρος και η φύση των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας σε ένα ταξίδι

18,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σήμερα στην εποχή της απρόσκοπτης διακίνησης ανθρώπων, ιδεών, πληροφοριών και αγαθών, αρκούν εβδομήντα δύο ώρες για να γίνει κανείς πολίτης όλου του κόσμου. Παράλληλα, η ταχεία μετακίνηση ανθρώπων ανά την υφήλιο και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας. Το παρόν εγχείρημα επιχειρεί να ιχνηλατήσει το σύγχρονο χώρο της ταξιδιωτικής ιατρικής αναλύοντας θέματα όπως: - Το εύρος και η φύση των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας σε ένα ταξίδι - Οι οδηγίες προετοιμασίας για τους ταξιδιώτες - Οδηγίες για ταξιδιώτες με ιδιαίτερες ανάγκες, προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες - Τα γενικά προβλήματα υγείας κατά το ταξίδι, όπως η ναυτία, ο πυρετός, το Jet lag, η διάρροια των ταξιδιωτών, κ.ά. - Τα ατυχήματα και εκδηλώσεις βίας κατά το ταξίδι - Οι γενικοί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, όπως είναι οι κίνδυνοι από το υψόμετρο, την ηλιακή ακτινοβολία, το ψύχος κ.ά. - Οι κίνδυνοι από τα λοιμώδη νοσήματα - Τα μεταδοτικά νοσήματα ανά χώρα προορισμού, με ειδικές αναφορές στα εμβόλια που απαιτούνται κατά περίπτωση. Η έκδοση αυτή απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους όσοι ασχολούνται με τα ταξίδια με οποιαδήποτε ιδιότητα. Φιλοδοξεί επίσης να συμβάλλει θετικά στην πρόληψη των νοσημάτων και των καταστάσεων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια μιας μετακίνησης, με την ελπίδα να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα και έναν εύχρηστο οδηγό.
Subtitle: 
Οδηγός υγείας και ασφάλειας για ταξιδιώτες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7860-44-6
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Νέλλη Βορροπούλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύτηκε στην εσωτερική παθολογία, στο γνωστικό πεδίο της οποίας εστιάζεται και το ερευνητικό της έργο, το οποίο απέληξε σε δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και έτυχε πολυάριθμων διεθνών βιβλιογραφικών αναφορών. Δίδαξε για σειρά ετών στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική, επαγγελματική, διδακτική και συγγραφική της ενασχόληση αφορά στη Δημόσια Υγεία και την Αγωγή Υγείας.

Subtitle: 
Οδηγός υγείας και ασφάλειας για ταξιδιώτες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7860-44-6
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο