Product

Τεχνοοικονομική αξιολόγηση επενδύσεων

Product

Τεχνοπόλεις και στρατηγικές ανάπτυξης στην Ευρώπη

Τεχνοοικονομική μελέτη

Κωδικός:
144113
Manufacturer: 
Description: 

[...] Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται τα κυριότερα στοιχεία τεχνοοικονομικής μελέτης και σχεδιασμού μιας "παραγωγικής μονάδας", περιλαμβανομένων και των "μονάδων περιβαλλοντικού - ενεργειακού ενδιαφέροντος", δίνοντας παράλληλα μια εκτενέστερη περιγραφή των μη τεχνικών στοιχείων, με τα οποία θεωρείται ότι έχει λιγότερη εξοικείωση ο επιστήμονας θετικής κατεύθυνσης.

30,27 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται τα κυριότερα στοιχεία τεχνοοικονομικής μελέτης και σχεδιασμού μιας "παραγωγικής μονάδας", περιλαμβανομένων και των "μονάδων περιβαλλοντικού - ενεργειακού ενδιαφέροντος", δίνοντας παράλληλα μια εκτενέστερη περιγραφή των μη τεχνικών στοιχείων, με τα οποία θεωρείται ότι έχει λιγότερη εξοικείωση ο επιστήμονας θετικής κατεύθυνσης. Λόγω της εγγενούς απροσδιοριστίας της φύσης του σχεδιασμού, των αβεβαιοτήτων κατά την ανάπτυξη και τελική πρόταση, και του χαμηλού βαθμού αξιοποίησης μιας σχεδιαστικής ιδέας, είναι χρήσιμο να ακολουθείται μια "στρατηγική προσέγγισης" και επίλυσης των προβλημάτων σχεδιασμού. Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του παρόντος βιβλίου: "η ανάπτυξη συστηματικής μεθοδολογίας επίλυσης προβλημάτων σχεδιασμού και επιλογής της άριστης τεχνοοικονομικής λύσης". Η πλαισίωση της θεωρίας με αναλυτικά παραδείγματα εφαρμογής συνεισφέρει στην κατανόησή της και προσφέρει στο μελετητή ολοκληρωμένες απλές προσεγγίσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν σημαντικά στις δικές του διερευνήσεις. Κ. Χ. Κυριαζής, Ε. Γ. Παπαδάκης
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-418-205-6
Book pages: 
328
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Κώστας Χ. Κυριαζής εΙναι διπλωματούχος χημικός μηχανικός του ΕΜΠ (1974) και Διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών (Dr. Phil. Νο.7) του Πανεπιστήμιου της Φρανκφούρτης (1979). Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο Dechema Institut (Φρανκφούρτη, 1974-1979), στην Πειραϊκή-Πατραϊκή (1980-1990) σε διευθυντικές θέσεις τεχνικών και παραγωγικών μονάδων, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (1990-1993) ως Διευθυντής Ανάπτυξης και Γενικός Διευθυντής, στην ΡΙΑΝΕΤ Α.Ε. (1993-2003) ως Γενικός Διευθυντής και Δ/νων Σύμβουλος θυγατρικών της και Τεχνικός Διευθυντής και στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. (2003-σημερα) ως Γενικός Διευθυντής. Παράλληλα έχει διδάξει στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών (1983-1991) ως Ειδικός Επιστήμων στο Μάθημα "Τεχνικοοικονομικές Μελέτες Βιομηχανιών Ι και 11", στο Τμήμα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (1993) το Μάθημα "Θεωρία Αποφάσεων και Ανάλυση Πολιτικής" και στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (2004-2007) τα Μαθήματα "Marketing" και "Ειδικά Θέματα Marketing και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων".

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-418-205-6
Book pages: 
328
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο