Product

Τηλεφωνήματα

Product

Τηλεφωνήματα και ενοχές

Τηλεφωνήματα

Κωδικός:
145601
Manufacturer: 
Description: 

Ένα καλό διήγημα, έλεγε ο Χέμινγκουεϋ, πρέπει να είναι σαν παγόβουνο: το τμήμα του που φαίνεται να είναι πάντα μικρότερο απ' αυτό που μένει αόρατο κάτω από το νερό και προσδίδει ένταση, μυστήριο, δύναμη και νόημα σ' αυτό που πλέει στην επιφάνεια. Τα δεκατέσσερα διηγήματα αυτού του βιβλίου ακολουθούν αυτό τον κανόνα, ενώ συγχρόνως τροφοδοτούνται από ένα άλλο ρεύμα μέσα στο οποίο πλέει ο συγγραφέας τους: η μυθοπλασία είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας.

16,43 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα καλό διήγημα, έλεγε ο Χέμινγκουεϋ, πρέπει να είναι σαν παγόβουνο: το τμήμα του που φαίνεται να είναι πάντα μικρότερο απ' αυτό που μένει αόρατο κάτω από το νερό και προσδίδει ένταση, μυστήριο, δύναμη και νόημα σ' αυτό που πλέει στην επιφάνεια. Τα δεκατέσσερα διηγήματα αυτού του βιβλίου ακολουθούν αυτό τον κανόνα, ενώ συγχρόνως τροφοδοτούνται από ένα άλλο ρεύμα μέσα στο οποίο πλέει ο συγγραφέας τους: η μυθοπλασία είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας. Και πράγματι αυτό συμβαίνει, τουλάχιστον στο δικό του λογοτεχνικό σύμπαν: αφηγήματα ανοιχτά, εντελώς απρόβλεπτα, όπου αυτό που βρίσκεται πέρα από την -πάντοτε συναρπαστική- εξιστόρηση, το αίνιγμα που πρέπει να αποκαλυφθεί, πάντοτε υποφώσκει του γραπτού, σχηματίζοντας κάθε φορά μια εικόνα εγγεγραμμένη στην ύφανση του χαλιού, μια εικόνα την οποία καλούμαστε να αποκαλύψουμε, έναν τόπο όπου πραγματικότητα και μυθοπλασία μιμούνται η μία την άλλη. Ο Σενσίνι, ένας ηλικιωμένος, εξόριστος Λατινοαμερικανός συγγραφέας, διδάσκει σε έναν νεότερό του συγγραφέα, κι αυτόν εκπατρισμένο, τη στρατηγική των επαρχιακών λογοτεχνικών βραβείων... Η Τζοάννα Σιλβέστρι, παλιά ντίβα του πορνογραφικού κινηματογράφου, άρρωστη σε μια κλινική της Νιμ, θυμάται τον έρωτά της για τον Τζακ, παλιό συμπρωταγωνιστή της, που πέθανε από AIDS... Στο Ανρί Σιμόν Λεπρένς ο Μπολάνιο αφηγείται την περιπέτεια, σε ταραγμένους καιρούς, ενός συγγραφέα χωρίς ταλέντο, που όμως ζει για τη λογοτεχνία... Η Κάμπια είναι ένας άντρας μόνιμα καθισμένος σε κάποιο από τα παγκάκια της Αλαμέδα, στην Πόλη του Μεξικού, πάντοτε οπλισμένος, που μιλά όλες τις γλώσσες των Μεξικανών ιθαγενών, και μια μέρα λέει πως κατάγεται από ένα χωριό δολοφόνων και γοητεύει έναν έφηβο που έχει μόλις αρχίσει να δραπετεύει από τη συμβατική ζωή... Ο Ουίλλιαμ Μπαρνς, ένας ήσυχος Αμερικανός από τη Νότια Καλιφόρνια, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ιστορία ερωτικών τριγώνων και άστοχων δολοφονιών... Αφηγήσεις γεμάτες απόηχους και αναφορές σε άλλες αφηγήσεις, θραύσματα βιογραφιών και αυτοβιογραφιών με τα οποία ο Ρομπέρτο Μπολάνιο συνθέτει ένα αστείο και συγκινητικό παζλ, υπενθυμίζοντάς μας τον αινιγματικό χαρακτήρα της ανθρώπινης κατάστασης.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-325-837-7
Book pages: 
296
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρομπέρτο Μπολάνιο (Σαντιάγο της Χιλής, 1953 - Βαρκελώνη 2003), πεζογράφος και ποιητής, έχει επιβληθεί ως ένας από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικανούς συγγραφείς του καιρού μας. Γεννήθηκε στη Χιλή, αλλά σε ηλικία 13 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Μεξικό. Το 1973 αποφάσισε να επιστρέψει στη Χιλή προκειμένου να στηρίξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Αλλιέντε, έφτασε όμως λίγες μέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Πινοσέτ. Συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην αντίσταση ενάντια στη δικτατορία, ενώ μετά την απελευθέρωσή του επέστρεψε στο Μεξικό, απ' όπου αργότερα μετανάστευσε στην Ισπανία (1978) για να εγκατασταθεί οριστικά στην Blanes, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Καταλωνίας. Πέθανε στη Βαρκελώνη το 2003 από μια δυσλειτουργία του ήπατος, η οποία τον ταλαιπωρούσε για περισσότερο από μία δεκαετία. Η πρώτη του ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 1975. Ωστόσο, αν και ξεκίνησε από την ποίηση, γρήγορα στράφηκε στην πεζογραφία· έγραψε συλλογές διηγημάτων, νουβέλες και μυθιστορήματα. Για το μυθιστόρημά του "Los detectives salvajes" τιμήθηκε με τα βραβεία Herralde (1998) και Romulo Gallegos (1999), ενώ για το "Llamadas telefonicas" ("Τηλεφωνήματα", 2009, Εκδόσεις Άγρα) τού απονεμήθηκε το 1998 το Premio Municipal de Santiago de Chile, η ανώτατη λογοτεχνική διάκριση στη Χιλή. Το τελευταίο του μυθιστόρημα, "2666" (εκδ. Άγρα, 2011), θεωρείται η κορύφωση της μυθοπλαστικής του ικανότητας, κέρδισε το 2004, έναν χρόνο μετά το θάνατο του συγγραφέα, το βραβείο Salambo για το καλύτερο ισπανόφωνο μυθιστόρημα. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και η επιρροή του θεωρείται από τις σημαντικότερες στη σύγχρονη ισπανόφωνη λογοτεχνία.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-325-837-7
Book pages: 
296
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο