Product

Την Ελλάδα από το αυτί να την αρπάξουμε... και να τη σώσουμε θέλει δε θέλει

Product

Την εποχή της τηλεόρασης

Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες

Κωδικός:
106781
Description: 

Όταν το 1953 ο Σεφέρης διαπίστωνε ότι η Κύπρος είναι ένας τόπος όπου "το θαύμα λειτουργεί ακόμα", δεν θα φανταζόταν ποτέ πως πενήντα χρόνια αργότερα τόσο πολύ θα λειτουργούσε ακόμα, ώστε μέχρι και τ' αυτιά τους μερικοί θα κατόρθωναν να τα δουν έξω από τον καθρέφτη.
Κάτω από ποιαν εκδικητική, αλλά και πανικοβλημένη μανία, δρούσαν οι Αμερικανοί ώστε να φλομώσουν την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στους κοριούς;

18,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν το 1953 ο Σεφέρης διαπίστωνε ότι η Κύπρος είναι ένας τόπος όπου "το θαύμα λειτουργεί ακόμα", δεν θα φανταζόταν ποτέ πως πενήντα χρόνια αργότερα τόσο πολύ θα λειτουργούσε ακόμα, ώστε μέχρι και τ' αυτιά τους μερικοί θα κατόρθωναν να τα δουν έξω από τον καθρέφτη. Κάτω από ποιαν εκδικητική, αλλά και πανικοβλημένη μανία, δρούσαν οι Αμερικανοί ώστε να φλομώσουν την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στους κοριούς; Ποιο ήταν το πρόβλημα των πατριωτικών, προοδευτικών δυνάμεων του τόπου ώστε πάθαιναν (και μέχρι σήμερα παθαίνουν) αμόκ μόλις αντίκριζαν ελληνική σημαία; Γιατί οι ποιητές της Κύπρου έφτασαν στο σημείο ν' αποποιούνται τα ποιήματά τους; Εκτός από μεγάλος ηγέτης ο Μακάριος ήταν και μεγάλος επιστήμων; Αν δεν μπορεί να υπάρξει στην Κύπρο ένα δικοινοτικό, ελληνοτουρκικό πανεπιστήμιο, που μπορεί; Πόσοι ξέρουν ότι η Ιωάννα της Λωρραίνης λίγο ήταν να πέσει μαχόμενη στην Κύπρο; Και πόσοι γνωρίζουν ότι η Κύπρος δεν είναι η Κούβα, αλλά το Χόλλυγουντ της Μεσογείου; Πόσοι δήμιοι της ΕΟΚΑ παρασημοφορήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία των μητροπολιτών της Κύπρου μας; Πόσοι ξέρουν ότι ο Χάμφρευ Μπόγκαρτ ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ, απογχονίστηκε στη Λευκωσία παρόντος και του Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, του οποίου η βοηθός εξετέλεσε χρέη δημίου; Το βιβλίο αυτό, αν διαβαστεί σωστά, δίνει τις απαντήσεις.
Subtitle: 
Ύλη ιστορίας για μιαν αγγλική αποικία της Ελλάδος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-05-1255-8
Book pages: 
439
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άντης Ροδίτης γεννήθηκε στο Καϊμακλί, προάστιο της Λευκωσίας, το 1946. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεοπτική παραγωγή στην Αγγλία. Από το 1971 μέχρι το 1985 εργάστηκε ως Λειτουργός Προγραμμάτων στην κυπριακή τηλεόραση. Από το 1985 διατηρεί ιδιωτική εταιρία παραγωγής ταινιών στη Λευκωσία.
Έχει δημοσιεύσει διηγήματα, νουβέλες και ποιήματα σε διάφορα κυπριακά περιοδικά και εφημερίδες.
Κράτησε επίσης στήλες χρονογραφημάτων σε εφημερίδες από το 1981 ως το 1986. Από το 1994 και εξής εξακολουθεί να αρθρογραφεί επί ποικίλων θεμάτων.

Subtitle: 
Ύλη ιστορίας για μιαν αγγλική αποικία της Ελλάδος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-05-1255-8
Book pages: 
439
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο