Product

Το μαντείο του έρωτα

Product

Το μαντείο των Ρούνων

Το Μαντείο των Δελφών

Κωδικός:
69525
Manufacturer: 
Description: 

Αν πιστεύετε και σεις πως ο ανθρώπινος νους δεν είναι ικανός να λύσει μόνος του όλα τα προβλήματά μας.
Αν θεωρείτε την αγωνία και τον αγώνα ανάμεσα στη λογική και στη διαίσθηση, στο φόβο και στην ελπίδα, ως βασικές εκφράσεις της ανθρώπινης φύσης.
Αν βρίσκετε ελκυστικά το παιχνίδι των λέξεων και την ποικιλόσχημη αμφισημία τους μέσ' από τις πυκνές εκφράσεις της χρησμικής γλώσσας.
Αν, μ' άλλα λόγια, σας κεντρίζει η εκπληκτική δράση, η μακρόχρονη πορεία και το μυστήριο του μαντείου των Δελφών.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Αν πιστεύετε και σεις πως ο ανθρώπινος νους δεν είναι ικανός να λύσει μόνος του όλα τα προβλήματά μας. Αν θεωρείτε την αγωνία και τον αγώνα ανάμεσα στη λογική και στη διαίσθηση, στο φόβο και στην ελπίδα, ως βασικές εκφράσεις της ανθρώπινης φύσης. Αν βρίσκετε ελκυστικά το παιχνίδι των λέξεων και την ποικιλόσχημη αμφισημία τους μέσ' από τις πυκνές εκφράσεις της χρησμικής γλώσσας. Αν, μ' άλλα λόγια, σας κεντρίζει η εκπληκτική δράση, η μακρόχρονη πορεία και το μυστήριο του μαντείου των Δελφών. Τότε, το βιβλίο αυτό σας υπόσχεται ένα γοητευτικό και γόνιμο ταξίδι, που ξεκινά από τα βάθη του Ελληνισμού και φθάνει έως τη Χριστιανική εποχή...
Subtitle: 
Χρησμοδοσία - κείμενα των χρησμών: Ανάλυση της χρησμικής γλώσσας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-431-755-5
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αναστάσιος Καραδημητρίου, αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπότροφος του Ι.Κ.Υ., υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Παράλληλα, δίδαξε αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και στο Παιδαγωγικό τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα τμήματα εξομοίωσης, ενώ ως επιμορφωτής φιλολόγων επί δεκαπέντε χρόνια δίδαξε στη Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. και στα Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαίδευσης και χρησιμοποιεί στις μελέτες του τα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Το συγγραφικό του έργο, που αποτελείται από επτά βιβλία και τριάντα περίπου μελέτες και άρθρα δημοσιευμένα κυρίως στα περιοδικά "Παρνασσός", "Ελληνικά", "Φιλόλογος", "Νέα Παιδεία" και αλλού, αναφέρεται σε θέματα γλώσσας, παιδείας και πολιτισμού.

Subtitle: 
Χρησμοδοσία - κείμενα των χρησμών: Ανάλυση της χρησμικής γλώσσας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-431-755-5
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο