Product

Το αδύνατο πένθος και η κρύπτη

Product

Το αειθαλές δέντρο

Το άδυτον φέγγος

Κωδικός:
101897
Manufacturer: 
Description: 

"Του Θεού το παιδί"
Σαν θα 'ρθει την Αυγή,/
του Θεού το παιδί,/
θα μας βρει,/
με την όψη χλωμή/
και τη θλίψη στα μάτια.../
Μα, θα είναι παιδί/
ροδισμένο κλαδί./
Ηλιαχτίδες θα λάμψουν/
στα ουράνια παλάτια!/
Θ' ακουστούν τιτιβίσματα,/
στα βουβά σκαλοπάτια,/
και θ' ανθίσουν χαμόγελα/
στα θλιμμένα μας μάτια! [...] (από τη σελίδα 18 του βιβλίου)

10,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Του Θεού το παιδί" Σαν θα 'ρθει την Αυγή,/ του Θεού το παιδί,/ θα μας βρει,/ με την όψη χλωμή/ και τη θλίψη στα μάτια.../ Μα, θα είναι παιδί/ ροδισμένο κλαδί./ Ηλιαχτίδες θα λάμψουν/ στα ουράνια παλάτια!/ Θ' ακουστούν τιτιβίσματα,/ στα βουβά σκαλοπάτια,/ και θ' ανθίσουν χαμόγελα/ στα θλιμμένα μας μάτια! [...] (από τη σελίδα 18 του βιβλίου)
Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-426-377-3
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Μουζάκη - Μπουρίτσα γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Πλάκα. Έχει ρίζες από Ζάκυνθο και Σμύρνη. Είναι διοικητικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του αδελφού της Ελευθερίου Μουζάκη.
Ποίηση γράφει από τα μαθητικά της χρόνια. Άρθρα, ποιήματα και διηγήματά της δημοσιεύονται σε ανθολογίες, περιοδικά κι εφημερίδες. Έχει διακριθεί για το λογοτεχνικό της έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει Α΄ βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), Α΄ βραβείο Δελφών της Π.Ε.Λ., Α΄ βραβείο της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, Α΄ βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης Θεσσαλονίκης. Έχει βραβευθεί από τον Φιλολογικό Σύλλογο Αγρινίου Κώστας Χατζόπουλος, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού με το βραβείο "Θεόκριτου" καθώς και σε παγκόσμιο διαγωνισμό με θέμα Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο με το βραβείο "Ευριπίδη". Πολλά ποιήματα της έχουν μελοποιηθεί. Στο CD "Οι Άγγελοι του Αιγαίου" έχουν συμπεριληφθεί ποιήματά της σε μουσική Γιώργου Βούκανου.
Η πρώτη ποιητική της συλλογή "Το Άδυτον φέγγος" κυκλοφόρησε το 2005 και βραβεύτηκε από την UNESCO. Ακολούθησε δεύτερη έκδοση και εξαντλήθηκε. Την 29η Ιανουαρίου 2008 δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής συναυλία ανέκδοτης ερωτικής ποίησης με τίτλο "Μας τραγουδούσαν τα φιλιά" σε μουσική Γιώργου Βούκανου με την επιμέλεια και παρουσίαση Ντέμις Θ. Μπουρίτσα, υπό την αιγίδα της "Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών" με εξαιρετική επιτυχία.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφόρησαν τρία βιβλία παιδικής ποίησης με τίτλους "Σταθμοί αγάπης", "Τα παιδιά τραγουδάνε" και "Παιδιά περιστέρια". Τον Σεπτέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή "Η Άρτεμις των αστεριών". Έχει σημαντικό ανέκδοτο έργο.
Είναι μέλος της "Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών", της "Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών", της "Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς" και της "Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών".

Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-426-377-3
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο