Product

Το ίχνος που αφήνουμε

Product

Το ίχνος των ιδεών και των δρόμων...

Το ίχνος του δράκου

Κωδικός:
80322
Manufacturer: 
Description: 

...Σεράγεβο 1992-93. Μια ομάδα σπουδαστών της δραματικής σχολής αποφασίζει να ανεβάσει το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Σαίξπηρ. Οι μάχες των φατριών, οι συνωμοσίες, ο πόλεμος και η ειρήνη, είναι μια αλληγορία για την τραγική κατάσταση στο Σεράγεβο.
Όμως η βάρβαρη πολιορκία του Σεράγεβο απ' τα γύρω βουνά, οι νεκροί και οι ανάπηροι απ' τους βομβαρδισμούς, η έλλειψη νερού, θέρμανσης και τροφής, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η αγωνία εμφανίζονται πίσω απ' τα ευρήματα του συγγραφέα ως μια απάνθρωπη πραγματικότητα.

10,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

...Σεράγεβο 1992-93. Μια ομάδα σπουδαστών της δραματικής σχολής αποφασίζει να ανεβάσει το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Σαίξπηρ. Οι μάχες των φατριών, οι συνωμοσίες, ο πόλεμος και η ειρήνη, είναι μια αλληγορία για την τραγική κατάσταση στο Σεράγεβο. Όμως η βάρβαρη πολιορκία του Σεράγεβο απ' τα γύρω βουνά, οι νεκροί και οι ανάπηροι απ' τους βομβαρδισμούς, η έλλειψη νερού, θέρμανσης και τροφής, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η αγωνία εμφανίζονται πίσω απ' τα ευρήματα του συγγραφέα ως μια απάνθρωπη πραγματικότητα. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα για το πολιορκημένο Σεράγεβο, στα ελληνικά, από ένα νέο συγγραφέα που με σεμνότητα, αξιοπρέπεια και απόσταση αναδείχνει μια σκοτεινή και προσβλητική για τη σύγχρονη ανθρωπότητα κατάσταση. Το τοπίο αλλάζει, οι άνθρωποι και τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση γιατί τους διαπερνά η επιβολή του φόβου, του απρόοπτου και του τραγικού. Ο Αντόνιε Ζάλιτσα δεν καταγγέλλει, δεν κραυγάζει, δεν κατηγορεί, αλλά περιγράφει με ψυχραιμία και επάρκεια αυθεντικού μάρτυρα τη βάρβαρη, συστηματική και άτακτη δολοφονία της πόλης του από πρώην φίλους και συμπολίτες. Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί μια εφιαλτική μαρτυρία ενός εγκλήματος, την οποία ο συγγραφέας διηγείται με την άνεση ενός ανθρώπου που έχει βιώσει τη βαρβαρότητα και δεν ελπίζει σε τίποτε...
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-374-185-Χ
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντόνιε Ζάλιτσα γενήθηκε το 1959 στο Σεράγεβο. Ο πατέρας του Μίοντραγκ ήταν απ' τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφος και ποιητής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ο Αντόνιε σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο. Απ' το 1981 εργαζόταν στην τηλεόραση του Σεράγεβο ως σκηνοθέτης. Δημοσίευσε τη συλλογή ποιημάτων "Τιλτ" το 1984. Η διπλωματική του εργασία "Πραγματικότητα και αυταπάτη στο έργο του Πιραντέλο" δημοσιεύθηκε το 1985. Το μυθιστόρημα "Το ίχνος του δράκου" πρωτοεκδόθηκε στο Βελιγράδι, το 1995, απ' τις εκδόσεις Β-92. Μεταφράστηκε στα πολωνικά και εκδόθηκε το 1999, ενώ με τίτλο "Το κίτρινο χιόνι" εκδόθηκε στην Ολλανδία και στη Γερμανία το 2001. Απ' το Δεκέμβριο του 1993 ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-374-185-Χ
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο