Product

Το ανατολικόν ζήτημα 1800-1923

Product

Το ανδαλουσιάνικο σάλι και άλλες ιστορίες

Το ανατρεπτικό γέλιο

Κωδικός:
93728
Manufacturer: 
Description: 

Κουβεντιάζοντας με τον Γιώργο Βέλτσο το 1990 και προσδιορίζοντας το θέμα της διατριβής, του ανέφερα ότι θέλω να ασχοληθώ με την επικοινωνία και την πολύπλευρη αισθητική της καθημερινής ζωής. Καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ένα πολύτομο έργο, αποφασίσαμε να εστιάσω στο γέλιο. Από τότε μέχρι σήμερα η εν λόγω μελέτη πέρασε από πολλά στάδια για να μετεξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο έργο, αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Σύμφωνα με το Μισέλ Φουκώ, γενέθλιος τόπος του έργου του Οι Λέξεις και τα Πράγματα είναι το γέλιο που προκαλείται από ένα γραπτό του Μπόρχες και την παράδοξη ταξινόμηση των ζώων.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κουβεντιάζοντας με τον Γιώργο Βέλτσο το 1990 και προσδιορίζοντας το θέμα της διατριβής, του ανέφερα ότι θέλω να ασχοληθώ με την επικοινωνία και την πολύπλευρη αισθητική της καθημερινής ζωής. Καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ένα πολύτομο έργο, αποφασίσαμε να εστιάσω στο γέλιο. Από τότε μέχρι σήμερα η εν λόγω μελέτη πέρασε από πολλά στάδια για να μετεξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο έργο, αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Σύμφωνα με το Μισέλ Φουκώ, γενέθλιος τόπος του έργου του Οι Λέξεις και τα Πράγματα είναι το γέλιο που προκαλείται από ένα γραπτό του Μπόρχες και την παράδοξη ταξινόμηση των ζώων. Κατά ακολουθίαν, γενέθλιος τόπος του παρόντος βιβλίου είναι και ο εν λόγω πρόλογος στις Λέξεις και τα Πράγματα. Είναι επίσης τα από καρδιάς γέλια τόσων ανθρώπων που άκουσα, που γνώρισα, που με σημάδεψαν. Τα γάργαρα γέλια που ρέουν σαν το νερό του βουνού ή σαν τα κύματα της θάλασσας και τον αφρό τους, όπως παρομοιάζει ο Μπρεξόν.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6622-18-5
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Αντ. Πετράκης τελείωσε τις προπτυχιακές σπουδές του αλλά και το διδακτορικό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συνεργαστεί και με άλλα ΤΕΙ αλλά σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως επιστημονικός συνεργάτης.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6622-18-5
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο