Product

Το αρχαίο θέατρο του Διονύσου

Product

Το αρχαίο μυθιστόρημα

Το αρχαίο θέατρο των Οινιαδών

Κωδικός:
123142
Manufacturer: 
Description: 

Το θέατρο των Οινιαδών στην Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό μέσα από συστηματική και σύνθετη έρευνα σε μια έκδοση που εκθέτει με κάθε λεπτομέρεια την αρχιτεκτονική του και την ιστορία του, ενώ μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μοναδικά σχέδια αποτυπώνεται η αξία και η σημασία του.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το θέατρο των Οινιαδών στην Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό μέσα από συστηματική και σύνθετη έρευνα σε μια έκδοση που εκθέτει με κάθε λεπτομέρεια την αρχιτεκτονική του και την ιστορία του, ενώ μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μοναδικά σχέδια αποτυπώνεται η αξία και η σημασία του. Κεφάλαια για τις επιγραφές και την ακουστική συμπληρώνουν την έκδοση, η οποία παραδίδεται στους ειδικευμένους αναγνώστες για επιστημονική μελέτη, αλλά και σε κάθε αναγνώστη προκειμένου να εκτιμήσει την αρχιτεκτονική των αρχαίων ελληνικών θεάτρων μέσα από ένα θέατρο το οποίο ακόμη και σήμερα φιλοξενεί παραστάσεις.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8033-21-7
Book pages: 
265
Book Dimensions: 
27χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Σάββας Γώγος σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο οποίο ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής. Η διδακτορική του διατριβή είχε ως θέμα τη "Θεατρική αρχιτεκτονική στην ελληνική αγγειογραφία" (lonische Buhnenarchitektur auf Griechischen Vasen). Κατόπιν έγινε υφηγητής κλασικής αρχαιολογίας με "Το θέατρο της Αιγείρας", μελέτη και δημοσίευση της ανασκαφής του θεάτρου της Αχαΐας, την οποία διεξήγαγε ο ίδιος υπό την αιγίδα του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου. Σημαντικότερα έργα του είναι:
- "Das Theater von Aegeira. Ein Beitrag zum antiken Theaterbau", Eigenverlag des Osterreichischen Archaologischen Instituts 1992.
- "Επίδαυρος. Το αρχαίο θέατρο, οι παραστάσεις" (Κώστας Γεωργουσόπουλος / Ομάδα Θεατρολόγων - Σάββας Γώγος), Μίλητος, Αθήνα 2002.
- "Το αρχαίο θέατρο των Οινιαδών", Μίλητος, Αθήνα 2003 (την ανασκαφή και τη μελέτη του οποίου διεξήγαγε ο ίδιος υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Βιέννης).
- "Το αρχαίο θέατρο του Διονύσου. Αρχιτεκτονική μορφή και λειτουργία", Μίλητος, Αθήνα 2005.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8033-21-7
Book pages: 
265
Book Dimensions: 
27χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο