Product

Το βιβλίο της αγάπης

Product

Το βιβλίο της άμμου

Το βιβλίο της αλήθειας

Κωδικός:
18572
Manufacturer: 
Description: 

Το "Βιβλίο της αλήθειας" είναι η ομολογία ενός ανθρώπου που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για την απαγωγή και την αποτρόπαιη δολοφονία, δίχως κανένα φανερό κίνητρο, μιας νέας γυναίκας.

Στη διάρκεια ενός συναρπαστικού μονολόγου, ο φονιάς Φρέντερικ Σαιν Τζων Βάντερβελτ Μοντγκόμερυ -ξεπεσμένος αριστοκράτης- προσπαθεί να δικαιολογηθεί στα μάτια των ενόρκων για το έγκλημα που κατέστρεψε τη ζωή του. Θυμάται τα χρόνια του της περιπλάνησης και της ακολασίας, την ακεφιά και τη νευρικότητα που προανάγγελλαν το δράμα.

9,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Βιβλίο της αλήθειας" είναι η ομολογία ενός ανθρώπου που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για την απαγωγή και την αποτρόπαιη δολοφονία, δίχως κανένα φανερό κίνητρο, μιας νέας γυναίκας. Στη διάρκεια ενός συναρπαστικού μονολόγου, ο φονιάς Φρέντερικ Σαιν Τζων Βάντερβελτ Μοντγκόμερυ -ξεπεσμένος αριστοκράτης- προσπαθεί να δικαιολογηθεί στα μάτια των ενόρκων για το έγκλημα που κατέστρεψε τη ζωή του. Θυμάται τα χρόνια του της περιπλάνησης και της ακολασίας, την ακεφιά και τη νευρικότητα που προανάγγελλαν το δράμα. Ο συγγραφέας μάς καλεί ν' ακολουθήσουμε την εσωτερική πορεία του δολοφόνου ώς την τελική αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της πράξης του - μια κίνηση νεκρού μέσα σ' ένα νεκρό κόσμο. Η εξιστόρηση αυτού του εγκλήματος, που βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός, εδώ αποτελεί μόνο πρόσχημα για την εξερεύνηση της ένοχης συνείδησης ενός ανθρώπου που έγινε, από ανία, θύμα της ίδιας του της βαρβαρότητας.
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-7213-47-5
Book pages: 
227
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Μπέντζαμιν Μπλακ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του διάσημου συγγραφέα Τζων Μπάνβιλ, ο οποίος γεννήθηκε στο Γουέξφορντ, της Ιρλανδίας, το 1945. Τα μυθιστορήματά του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Βραβείο Μπούκερ το 2005 για το μυθιστόρημα Η θάλασσα. Ο λεμούριος είναι το τρίτο βιβλίο του ως Μπέντζαμιν Μπλακ, μετά τα Ο διπλός θάνατος της Κριστίν Φολς (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, Eκδ. Καστανιώτη 2006) και Ο ασημένιος κύκνος (μτφρ. Μαρία Φακίνου, Eκδ. Καστανιώτη 2009). Ζει στο Δουβλίνο.

Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-7213-47-5
Book pages: 
227
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο