Product

Το βιβλίο της υγείας

Product

Το βιβλίο της φροντίδας του μωρού

Το βιβλίο της φιλοσοφίας

Κωδικός:
147049
Manufacturer: 
Description: 

Πού βρίσκεται, άραγε, η αλήθεια; Στις επιστήμες, στη θρησκεία ή στις τέχνες; Στην ανθρώπινη λογική ή στον θείο λόγο; Είναι μία και μοναδική ή έχει πολλές πλευρές; Υπάρχει πράγματι ή αποτελεί ψευδαίσθηση; Κι αν είναι μύθος, ποια ανάγκη καλύπτει;

15,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πού βρίσκεται, άραγε, η αλήθεια; Στις επιστήμες, στη θρησκεία ή στις τέχνες; Στην ανθρώπινη λογική ή στον θείο λόγο; Είναι μία και μοναδική ή έχει πολλές πλευρές; Υπάρχει πράγματι ή αποτελεί ψευδαίσθηση; Κι αν είναι μύθος, ποια ανάγκη καλύπτει; Οι φιλόσοφοι δε σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με τα παραπάνω ερωτήματα. Γι' αυτό και είναι οι πλέον κατάλληλοι να μας οδηγήσουν στο ταξίδι στη σκέψη, από τον Πλάτωνα μέχρι τις μέρες μας, ένα ταξίδι όπου θα συναντήσουμε τον Επίκουρο, τον Μακιαβέλι, τον Ντεκάρτ, τον Σπινόζα, τον Βολταίρο, τον Ρουσό, τον Καντ, τον Μαρξ, τον Νίτσε... Στόχος: να πάρουν οι "αρχάριοι" μια ανάλαφρη και πικάντικη γεύση από την ιστορία της φιλοσοφίας.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-453-629-Χ
Book pages: 
373
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Roger-Pol Droit γεννήθηκε το 1949 στο Παρίσι. Σπούδασε φιλοσοφία στην Ecole Normale Superieure. Σε ηλικία μόλις 23 ετών πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη φιλοσοφία, εξέδωσε ένα βιβλίο για τη δημοσιογραφία και δημοσίευσε τα πρώτα του άρθρα στην εφημερίδα Le Monde. Μέχρι σήμερα συνεχίζει τόσο τη δημοσιογραφική όσο και την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία. Ως δημοσιογράφος, έχει πάρει συνεντεύξεις από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ού αιώνα, όπως ο Ουμπέρτο Έκο, ο Μισέλ Φουκό, ο Κλοντ Λεβί-Στρος, ο Τζορτζ Στάινερ κ.ά., ενώ έχει δική του εβδομαδιαία στήλη στη Le Monde. Μάλιστα κάποια από τα άρθρα του αυτά εκδόθηκαν σε βιβλίο με τον τίτλο "Η συντροφιά των φιλοσόφων". Από το 1989, ο Ροζέ-Πολ Ντρουά εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας, όπου μελετά την επιρροή των ασιατικών συστημάτων σκέψης στην ευρωπαϊκή φιλοσοφική φαντασία, καθώς και το πρόβλημα των ορίων της φιλοσοφικής ταυτότητας. Έχει γράψει βιβλία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: "Η λησμονιά της Ινδίας", "Οι φιλόσοφοι και ο Βούδας" κ.λπ.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-453-629-Χ
Book pages: 
373
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο