Product

Το βιβλίο των σνομπ

Product

Το βιβλίο των ταξιδιών

Το βιβλίο των σοφών

Κωδικός:
21199
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Ελιφάς Λευί υπήρξε μία από τις πιο εμπνευσμένες μορφές του Αποκρυφισμού και ένας από τους φωτεινότερους εκπροσώπους της δυτικής εσωτερικής παραδόσεως. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλφόνσος - Λουδοβίκος Κονστάντ, το δε Ελιφάς Λευί Ζαχέντ αποτελεί την πιστή μετάφρασή του Γαλλικού ονόματός του στην Εβραϊκή, όνομα που το έλαβε ύστερα από την ''δεύτερη γέννησή του'', δηλαδή, όταν μυήθηκε στα Μυστήρια της Αγίας Καμπαλά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ελιφάς Λευί υπήρξε μία από τις πιο εμπνευσμένες μορφές του Αποκρυφισμού και ένας από τους φωτεινότερους εκπροσώπους της δυτικής εσωτερικής παραδόσεως. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλφόνσος - Λουδοβίκος Κονστάντ, το δε Ελιφάς Λευί Ζαχέντ αποτελεί την πιστή μετάφρασή του Γαλλικού ονόματός του στην Εβραϊκή, όνομα που το έλαβε ύστερα από την ''δεύτερη γέννησή του'', δηλαδή, όταν μυήθηκε στα Μυστήρια της Αγίας Καμπαλά. Όραμά του ήταν η συμφιλίωση της επιστήμης με την θρησκεία και της λογικής με την πίστη, ενώ είχε την πεποίθηση πως μόνο μέσα από αυτήν την συμφιλίωση η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί στην αληθινή αδελφότητα και αλληλεγγύη, σκοπεύοντας στην πραγματοποίηση του μηνύματος του Χριστού. Το ''Βιβλίο των Σοφών'' αν και είναι ένα από τα τελευταία εμπνευσμένα έργα του, ωστόσο, αποτελεί ένα από τα καλύτερα του είδους του, καταφέρνοντας να μας εισάγει με ευκολία στο πνεύμα του συγγραφέα, πνεύμα το οποίο μας μεταφέρει σ' έναν υπερβατικό κόσμο με τρόπο απαράμιλλο και συναρπαστικό, κάτι που μόνον η ουράνια έμπνευση και η θεία θέρμη αυτού του πραγματικού Μύστη μπορούσε να κατορθώσει.
Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-8141-03-6
Book pages: 
136
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλφόνσος Λουδοβίκος Κονστάντ γεννήθηκε στην Γαλλία το 1810. Πήρε το ψευδώνυμο Ελιφάς Λευί μετά την δεύτερη "γέννησή του", οταν δηλαδή μυήθηκε στα Μυστήρια της Καμπαλά.
Αγωνίσθηκε όσο κανένας άλλος εσωτεριστής για την συμφιλίωση της Θρησκείας με την Επιστήμη και της Πίστεως με την Λογική. Μελέτησε σε βάθος τα σπανιότερα ντοκουμέντα της Μαγείας, της Αλχημείας και της Αστρολογίας. Αποκάλυψε υπερβατικές αλήθειες που διδάσκονταν μόνον στα Μεγάλα Μυστήρια των αρχαίων Ναών.
Στο τέλος της ζωής του δήλωσε ότι, παρά την γνώση του, ποτέ του δεν συνάντησε γλυκύτερο και φωτεινότερο βιβλίο από το Ευαγγέλιο του Ιησού. Το "Οραμα του Ιεζεκιήλ" είναι η επιστέγαση της ιερογαμίας μεταξύ του Εσωτερισμού και της Χριστιανικής Θρησκείας, που μόνον ένα τόσο Υψηλό Πνεύμα, σαν και αυτόν, θα μπορούσε να αποδώσει.
Μετέστη, έμπλεος φωτισμού και πνευματικής γαλήνης, σε κόσμους φωτεινότερους το 1875.

Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-8141-03-6
Book pages: 
136
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο