Product

Το βουνό της τύχης

Product

Το βουνό των νάνων

Το βουνό της ψυχής

Κωδικός:
11045
Description: 

Στην Κίνα των αρχών της δεκαετίας του '80, ο ήρωας του βιβλίου, αναζητώντας το "Βουνό της ψυχής", ξεκινά ένα ταξίδι για να ξεφύγει από τα προβλήματα της ζωής στην πρωτεύουσα. Το μυθιστόρημα παρασύρει τον αναγνώστη σε μία ατελείωτη περιήγηση ανεξάντλητου πλούτου: αναζήτηση ερωτική και πνευματική, έρευνα των απαρχών του ανθρώπου και του κινέζικου πολιτισμού, αναζήτηση της αλήθειας, της σοφίας και της αγνότητας, επιστροφή στην παιδική ηλικία.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στην Κίνα των αρχών της δεκαετίας του '80, ο ήρωας του βιβλίου, αναζητώντας το "Βουνό της ψυχής", ξεκινά ένα ταξίδι για να ξεφύγει από τα προβλήματα της ζωής στην πρωτεύουσα. Το μυθιστόρημα παρασύρει τον αναγνώστη σε μία ατελείωτη περιήγηση ανεξάντλητου πλούτου: αναζήτηση ερωτική και πνευματική, έρευνα των απαρχών του ανθρώπου και του κινέζικου πολιτισμού, αναζήτηση της αλήθειας, της σοφίας και της αγνότητας, επιστροφή στην παιδική ηλικία. Ο Γκάο Ξινγκγιάν, με την αμεσότητα του τρόπου γραφής του, φέρνει τον αναγνώστη σε επαφή με τον κινέζικο τρόπο σκέψης και πολιτισμό μέσα από ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα.
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-236-723-7
Book pages: 
610
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γκάο Ξινγκγιάν, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, κριτικός λογοτεχνίας και ζωγράφος, γεννήθηκε το 1940 στο Γκαντζού της Αν. Κίνας. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης στάλθηκε σε στρατόπεδο "αναμόρφωσης", όπου αναγκάστηκε να κάψει χειρόγραφά του. Το 1979 του επιτρέπεται να δημοσιεύσει, για πρώτη φορά, έργα του. Μεταξύ 1980-1987 γράφει διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα που δημοσιεύει σε λογοτεχνικά περιοδικά της Κίνας, καθώς και τέσσερα βιβλία. Το 1981 προκαλεί μεγάλη συζήτηση για το μοντερνισμό και το ρεαλισμό στην τέχνη και στη λογοτεχνία της Κίνας, με το βιβλίο: "Premier essai sur les techniques du roman moderne". Μεταξύ 1982 και 1986 ορισμένα πρωτοποριακά θεατρικά του έργα, επηρεασμένα από τον Μπρεχτ, τον Αρτώ και τον Μπέκετ, ανεβαίνουν στο "Θέατρο της Τέχνης του Λαού" στο Πεκίνο, προκαλώντας απήχηση στο κοινό, διεθνή προσοχή αλλά και την καταδίκη του ως "μολυσμένου διανοούμενου". Ωστόσο, το 1986, μετά την απαγόρευση του έργου "L’autre rive/ Η άλλη όχθη", τα έργα του απαγορεύονται στην Κίνα. Σαν απάντηση, φεύγει για μια δεκάμηνη πεζοπορία στην επαρχία Σετσουάν και τις πηγές του ποταμού Γιανγκ-Τσε. Το 1987 εγκαταθίσταται στο Παρίσι ως πολιτικός πρόσφυγας και δυό χρόνια αργότερα διαγράφεται από το κομμουνιστικό κόμμα, μετά την αιματοχυσία της πλατείας Τιεν Αν Μεν. Στη Γαλλία γράφει πολλά θεατρικά έργα που ανεβαίνουν σε σκηνές σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη λογοτεχνική και ζωγραφική δραστηριότητά του. Στη Γαλλία τιμήθηκε με τον τίτλο του "Chevalier de l'Ordre des Artes et des Lettres" το 1992. Το πλούσιο έργο του τον κάνει έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του καιρού μας. Το 2000 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας (ο πρώτος Κινέζος συγγραφέας που τιμάται με το βραβείο αυτό). Κυριότερα έργα του στα γαλλικά: "Mere", νουβέλα, 1986, "Dans le parc", νουβέλα, 1986, "Ma conception du theatre", δοκίμια, 1986, "Au bord de la vie", θεατρικό, 1991, "Cles pour mon theatre", δοκίμια, 1991,"La fuite", θεατρικό, 1992, "Le somnambule", θεατρικό, 1993, "Dialoguer - Interloquer: suivie d’un entretien avec B. Bretonniere", δοκίμιο και συνέντευξη, 1994, "La Montagne de l’Ame" (ελλ. "Το βουνό της ψυχής"), μυθιστόρημα, 1995, "Une canne a peche pour mon grand-pere", 1997, "L’encre et la lumiere", δοκίμια, 1998, "Quatre quatuors pour un week-end", θεατρικό, 1998, "Le livre d’un homme seul" (ελλ. "Το βιβλίο ενός άντρα μόνου"), μυθιστόρημα, 2000, "Pour une autre esthetique", δοκίμια, 2001, "La raison d'etre de la litterature", δοκίμια, 2001, "Le queteur de la mort; L'autre rive; La neige en aout", 2004, "Le temoignage de la litterature", δοκίμια, 2004, κ.ά.

(Τα στοιχεία έχουν αντληθεί από την ιστοσελίδα: http://nobelprize.org)

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-236-723-7
Book pages: 
610
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο