Product

Το δικαίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εφαρμογή του

Product

Το δίκαιο της θάλασσας

Το δίκαιο της θάλασσας

Κωδικός:
55084
Description: 

"Το δίκαιο της θάλασσας" του καθηγητή Νικολάου Μ. Πουλαντζά, στη δεύτερη αναθεωρημένη και επαυξημένη (παρούσα) έκδοσή του, περιέχει όχι μόνο τις τελευταίες εξελίξεις μέχρι σήμερα (ελληνικές και διεθνείς) στο πεδίο αυτό σε περίοδο ειρήνης, αλλά καλύπτει εν μέρει και ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία μερικών ετών για το δίκαιο της θάλασσας σε περίοδο εχθροπραξιών ή πολέμου.

26,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το δίκαιο της θάλασσας" του καθηγητή Νικολάου Μ. Πουλαντζά, στη δεύτερη αναθεωρημένη και επαυξημένη (παρούσα) έκδοσή του, περιέχει όχι μόνο τις τελευταίες εξελίξεις μέχρι σήμερα (ελληνικές και διεθνείς) στο πεδίο αυτό σε περίοδο ειρήνης, αλλά καλύπτει εν μέρει και ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία μερικών ετών για το δίκαιο της θάλασσας σε περίοδο εχθροπραξιών ή πολέμου. Γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, πραγματεύεται και επεξηγεί με σαφήνεια νομικούς όρους και θεσμούς του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και του Διεθνούς Δίκαιου, και εκφράζει τεκμηριωμένες θέσεις σε επίκαιρα νομικά ζητήμα που άπτονται ζωτικών εθνικών μας θεμάτων που απασχολούν καθημερινά τα Μ.Μ.Ε., όπως λ.χ. τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα, οι δήθεν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και το casus belli που επικαλούνται συχνά οι Τούρκοι. Παράλληλα, εξετάζονται οι σημαντικότερες κρίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Ο διακεκριμένος συγγραφέας και καθηγητής προβαίνει επίσης στην αποκάλυψη πολλών άγνωστων μέχρι σήμερα στοιχείων, που αναφέρονται στο γενικό πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασσας. Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται σε φοιτητές ναυτιλιακών και νομικών σπουδών, αλλά και σε δικηγόρους, διπλωμάτες, νομικούς και δημοσιογράφους.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-702-Χ
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλαος Πουλαντζάς είναι Ομότιμος Καθηγητής Ναυτικού Δικαίου της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τ. Δντής του "Canadian Institute for International Order" στην Οττάβα του Καναδά και Επίτιμος Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Έχει διδάξει στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Ουτρέχτης, του Dalhousie στο Χάλιφαξ του Καναδά, του Temple στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, του Carleton στην Οττάβα, του Πανεπιστημίου της Οττάβα, και στην Ακαδημία για ανώτερους αξιωματικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Καναδά (RCMP) στην Οττάβα. Επίσης, έχει προσκληθεί και έχει δώσει διαλέξεις και έχει διευθύνει σεμινάρια σε πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων. Περαιτέρω, έχει συγγράψει πάνω από εκατό πενήντα μελέτες, άρθρα, δημοσιεύσεις σε Επιστημονικές Επετηρίδες και Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων. Υπήρξε για αρκετά έτη μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της διακεκριμένης επιθεώρησης Zeitschrift fur Luftrecht, που εκδίδεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-702-Χ
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο