Product

Το κοράσι στον καθρέφτη

Product

Το κοριτσάκι με τα γυάλινα μάτια

Το κοριτσάκι και το τσιγάρο

Κωδικός:
130439
Description: 

«Αυτό που θαυμάζω πιο πολύ στο "Κοριτσάκι και το τσιγάρο": τη διαύγεια με την οποία αυτό το μυθιστόρημα αποκαλύπτει την ιδρυτική βλακεία του σύγχρονου κόσμου μας· το μαύρο χιούμορ, που μεταμορφώνει τη φρίκη σε έναν σαγηνευτικό μακάβριο χορό».

Μίλαν Κούντερα

11,36 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

«Αυτό που θαυμάζω πιο πολύ στο "Κοριτσάκι και το τσιγάρο": τη διαύγεια με την οποία αυτό το μυθιστόρημα αποκαλύπτει την ιδρυτική βλακεία του σύγχρονου κόσμου μας· το μαύρο χιούμορ, που μεταμορφώνει τη φρίκη σε έναν σαγηνευτικό μακάβριο χορό». Μίλαν Κούντερα Ένας σαραντάρης προσπαθεί να επιζήσει σ' έναν κόσμο που μοιάζει με τον αυριανό δικό μας. Περπατάει στη λεωφόρο Προέδρου Μπους. Έχει έναν σκύλο με το όνομα Σαρκό. Χρησιμοποιεί ένα νόμισμα που λέγεται ευρωλάριο. Η πόλη του, σκεπασμένη από ένα απίστευτο νέφος, είναι ο παράδεισος των ποδηλατών και των οικολόγων πεζών. Στο δρόμο ο άντρας δεν τολμάει πια να χαμογελάσει στα παιδιά -τα αληθινά αφεντικά- από φόβο μήπως θεωρηθεί ανώμαλος. Στο γραφείο κρύβεται στις τουαλέτες για να καπνίσει ένα απαγορευμένο τσιγάρο. Αντιμέτωπο μ' ένα τέτοιο σύμπαν, το άτομο εξεγείρεται με τον δικό του, απλοϊκό τρόπο. Δεν θα αντέξει. Γραμμένο με τον τρόπο και το χιούμορ του Σουίφτ και του Κάφκα, "Το κοριτσάκι και το τσιγάρο" αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός απειλούμενου είδους, του είδους των ανθρώπων. Το μυθιστόρημα αυτό έχει ήδη μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 17 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-05-1361-9
Book pages: 
170
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπενουά Ντυτέρτρ γεννήθηκε το 1960 κοντά στη Χάβρη. Σπούδασε μουσικολογία. Πολυσχιδής και πολυγραφότατος, γράφει από τα δεκαπέντε του χρόνια και έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και διηγήματα. Συνεργάζεται ως μουσικοκριτικός με γνωστά έντυπα και έχει δική του μουσική εκπομπή στο γαλλικό ραδιόφωνο. Το μυθιστόρημά του "Το ταξίδι στη Γαλλία" τιμήθηκε με το Βραβείο Medicis 2001.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-05-1361-9
Book pages: 
170
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο