Product

Το Κουντρί

Product

Το κουράγιο να υποχωρείς

Το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου

Κωδικός:
121418
Manufacturer: 
Description: 

Το έργο αυτό, το πιο προσωπικό του διάσημου Γάλλου ψυχαναλυτή Ζακ Σαλομέ, μας διδάσκει την τέχνη του να επικοινωνούμε ενσυνείδητα. Προτείνει συμπεριφορές και στάσεις ζωής που λυτρώνουν τον άνθρωπο από τα δεσμά του κοινωνικού καταναγκασμού και του καταναγκασμού της εξουσίας των άλλων, και μας δείχνει με τον πιο απλό τρόπο:
- Πώς να μαδούμε να ξεπερνάμε τη Βία, τις πληγές και τον πόνο που μας ανάγκασαν πρόσωπα και καταστάσεις να υποστούμε.
- Να ξεχωρίζουμε τα αισθήματα από τα συναισθήματα μας και να μην "διψάμε" για εξουσία επί του άλλου.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το έργο αυτό, το πιο προσωπικό του διάσημου Γάλλου ψυχαναλυτή Ζακ Σαλομέ, μας διδάσκει την τέχνη του να επικοινωνούμε ενσυνείδητα. Προτείνει συμπεριφορές και στάσεις ζωής που λυτρώνουν τον άνθρωπο από τα δεσμά του κοινωνικού καταναγκασμού και του καταναγκασμού της εξουσίας των άλλων, και μας δείχνει με τον πιο απλό τρόπο: - Πώς να μαδούμε να ξεπερνάμε τη Βία, τις πληγές και τον πόνο που μας ανάγκασαν πρόσωπα και καταστάσεις να υποστούμε. - Να ξεχωρίζουμε τα αισθήματα από τα συναισθήματα μας και να μην "διψάμε" για εξουσία επί του άλλου. - Να μπορούμε να "ακούμε" τις ανάγκες και τους φόβους του εσωτερικού εαυτού μας. - Να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια της ζωής μας και να τολμούμε να παίρνουμε το ρίσκο που μπορεί να μας οδηγήσει στη λύτρωση. - Να βιώνουμε τα πένθη μας γιατί αυτά μας βοηθούν να μεγαλώνουμε, να ωριμάζουμε και να γινόμαστε πιο σοφοί σ' έναν κόσμο που αρέσκεται να παλιμπαιδίζει. - Να αντιμετωπίζουμε χωρισμούς και διαζύγια με νηφαλιότητα και ανεκτικότητα, αλλά και να χαιρόμαστε τα δώρα της ζωής, αφού "ουδέν κακόν αμιγές καλού". - Να ανακαλύπτουμε την ελπίδα εκεί που νομίζουμε ότι υπάρχει μόνο απελπισία. - Να μάθουμε να επουλώνουμε τις πληγές που άνοιξαν στην παιδική μας ηλικία και που δεν μας λησμονούν ποτέ... Το "Κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου" είναι ένα γενναίο και δυνατό βιβλίο, μια γέφυρα ανάμεσα στην ψυχολογία και στην πνευματικότητα. Ενα εγχειρίδιο πνευματικής αυτοθεραπείας.
Subtitle: 
Η τέχνη να μπορείς να επικοινωνείς ενσυνείδητα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-536-318-6
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζακ Σαλομέ γεννήθηκε το 1935 στην Τουλούζη. Είναι ψυχοκοινωνιολόγος, πτυχιούχος της Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Σχολής Ανωτάτων Κοινωνικών Επιστημών των Παρισίων. Επί 15 χρόνια διευθύνει το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης Νέων, εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λίλλης, διηύθυνε επί 25 χρόνια το Κέντρο Διαμόρφωσης Ανθρωπίνων Σχέσεων "Η Ώριμη Ματιά" της Ντιζόν και κατόπιν το αντίστοιχο κέντρο στην πόλη Ρουσιγιόν της επαρχίας της Προβηγκίας. Είναι συγγραφεύς 35 και πλέον εργασιών και δοκιμίων πάνω στην ψυχολογία και στην κοινωνιολογία των σχέσεων, καθώς επίσης μυθιστοριογράφος και ποιητής. Εργάζεται κατά κύριο λόγο ως οικογενειακός σύμβουλος με ειδικότητα τη σχέση των ζευγαριών και την αλλαγή προσωπικότητας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του βρίσκεται πάντοτε η αποτελεσματική αντιμετώπιση και αποτροπή της ενδοοικογενειακής βίας και η αντιμετώπιση της έλλειψης επικοινωνίας εντός της οικογένειας αλλά και στο σχολείο. Η μεγάλη του ουτοπία είναι να δει κάποια ημέρα να διδάσκεται αποτελεσματικά στα σχολεία η διαπροσωπική επικοινωνία ή "επικοινωνία σχέσεων", όπως την ονομάζει ο ίδιος, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο.

Subtitle: 
Η τέχνη να μπορείς να επικοινωνείς ενσυνείδητα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-536-318-6
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο