Product

Το λεξικό μου

Product

Το λεξικό της γλώσσας μας

Το λεξικό στη διδακτική πράξη και στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό

Κωδικός:
133185
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συμβολή στην προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας που έχει το λεξικό ως βιβλίο αναφοράς και ως παιδαγωγικό/διδακτικό εργαλείο στην εκπαίδευση. Εξετάζονται, από θεωρητική και εμπειρική άποψη, βασικές παράμετροι που αφορούν το λεξικό και το θέμα της χρήσης του από την πλευρά των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συμβολή στην προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας που έχει το λεξικό ως βιβλίο αναφοράς και ως παιδαγωγικό/διδακτικό εργαλείο στην εκπαίδευση. Εξετάζονται, από θεωρητική και εμπειρική άποψη, βασικές παράμετροι που αφορούν το λεξικό και το θέμα της χρήσης του από την πλευρά των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ακόμη, επισημαίνεται η ανάγκη ενσωμάτωσης του λεξικού στον εκπαιδευτικό προγραμματισμό και τεκμηριώνεται για ποιους λόγους κρίνεται απαραίτητο να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί το λεξικό στη διδακτική πράξη. Επίσης, καταγράφονται οι πιο σημαντικές ενέργειες που έγιναν κατά διαστήματα στην Ελλάδα από την πολιτεία, αλλά και από άλλους φορείς και παράγοντες, όσον αφορά τη συγγραφή γλωσσικών λεξικών -και ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύνταξη ενός λεξικού αναγνωρισμένου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο- καθώς και την καθιέρωση της χρήσης του λεξικού στην εκπαίδευση και την εξοικείωση των ομιλητών με αυτό το θεμελιώδες γλωσσικό εργαλείο. Παράλληλα, παρουσιάζονται τα πορίσματα της έρευνας που έγινε σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία διερευνά τις απόψεις και τη στάση τους απέναντι στο λεξικό και τη χρήση του στη σχολική διδασκαλία. Τέλος, κατατίθεται ένα προτεινόμενο πλαίσιο ένταξης και αξιοποίησης του λεξικού στη διδακτική πράξη.
Subtitle: 
Μια διεπιστημονική προσέγγιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-467-024-7
Book pages: 
393
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Δ. Χατζηδήμου, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής και διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει στο Δ.Π.Θ. βάσει του Π.Δ. 407/80.

Subtitle: 
Μια διεπιστημονική προσέγγιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-467-024-7
Book pages: 
393
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο