Product

Το μεγάλο ταξίδι στα 1967

Product

Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας

Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας

Κωδικός:
130124
Description: 

"Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας" είναι ένα περιπετειώδες, οικολογικό βιβλίο, με χιούμορ, μυστήριο και ανθρωπιά, και βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός: Το 1992 στις φουρτουνιασμένες θάλασσες στα ανοιχτά της Κίνας, ένα φορτηγό πλοίο παρασυρμένο από τα κύματα άδειασε το φορτίο του στον ωκεανό. Αυτό το φορτίο ήταν 28.000 μικρά, κίτρινα, πλαστικά παπάκια μπάνιου.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας" είναι ένα περιπετειώδες, οικολογικό βιβλίο, με χιούμορ, μυστήριο και ανθρωπιά, και βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός: Το 1992 στις φουρτουνιασμένες θάλασσες στα ανοιχτά της Κίνας, ένα φορτηγό πλοίο παρασυρμένο από τα κύματα άδειασε το φορτίο του στον ωκεανό. Αυτό το φορτίο ήταν 28.000 μικρά, κίτρινα, πλαστικά παπάκια μπάνιου. Δεκαπέντε χρόνια μετά, τα παπάκια, ξασπρισμένα απ' τον ήλιο κι έχοντας γυρίσει όλη τη Γη, παρασυρμένα από τα θαλάσσια ρεύματα εμφανίστηκαν στα ανοιχτά της Αγγλίας. Το ταξίδι τους αυτό το παρακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια ινστιτούτα και επιστήμονες, προσπαθώντας να καταλάβουν τα μυστικά των θαλάσσιων ρευμάτων. Στο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου ανακαλύπτουμε τα μυστικά μιας φανταστικής πάπιας που συνόδευε τα παπάκια. Οι ήρωες και τα γεγονότα, αν και μοιάζουν επινοημένα, εντούτοις είναι επίκαιρα αληθινά, σε μια απρόβλεπτη ιστορία που απευθύνεται σε μικρούς, σε μεγάλους και σε... παπάκια.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-03-4692-5
Book pages: 
151
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει κυκλοφορήσει έως τώρα δέκα νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία ("Το μήνυμα", "Οι Εννέα Καίσαρες", "Χνότα στο τζάμι", "Στη διαπασών", "Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας") διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας και δύο φορές με το Βραβείο του περιοδικού "Διαβάζω" (2008, 2010) για τα βιβλία του "Χνότα στο τζαμί" και "Στη διαπασών". Επίσης έχει αποσπάσει άλλα έξι λογοτεχνικά βραβεία για διάφορα έργα του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-03-4692-5
Book pages: 
151
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο