Product

Το μοντέλο της βίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Product

Το μοντέλο του Maslow στη σχολική οργάνωση

Το μοντέλο της οικολογίας

Κωδικός:
54412
Description: 

"Το μοντέλο της οικολογίας" είναι ένα πρόγραμμα που ανιχνεύει πειραματικές μεθόδους διδασκαλίας. Χρηματοδοτείται από ερευνητικό πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και εποπτεύεται από τον καθηγητή της σχολής Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος συνεργάζεται με ομάδα τελειόφοιτων κυρίως φοιτητών της σχολής. Παρ' όλα αυτά, για την ολοκλήρωση της έρευνας συνεργάστηκαν και διάφοροι ειδικοί, που βοήθησαν όταν κρίθηκε αναγκαίο. Η όλη έρευνα διαιρείται σε τρία μέρη:

23,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το μοντέλο της οικολογίας" είναι ένα πρόγραμμα που ανιχνεύει πειραματικές μεθόδους διδασκαλίας. Χρηματοδοτείται από ερευνητικό πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και εποπτεύεται από τον καθηγητή της σχολής Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος συνεργάζεται με ομάδα τελειόφοιτων κυρίως φοιτητών της σχολής. Παρ' όλα αυτά, για την ολοκλήρωση της έρευνας συνεργάστηκαν και διάφοροι ειδικοί, που βοήθησαν όταν κρίθηκε αναγκαίο. Η όλη έρευνα διαιρείται σε τρία μέρη: - Συλλογή σχετικών κειμένων και επισκέψεις (σε χώρους με οικολογικά προβλήματα - επιτόπου έρευνα και φωτογράφηση). - Ανάλυση και σχολιασμός των συγκεντρωθέντων στοιχείων. - Προτάσεις για δημιουργία καλλιτεχνικού έργου. Η έρευνα δεν έχει επιστημονικό χαρακτήρα, αλλά προσπαθεί να προσεγγίσει το πρόβλημα μέσα από την προσωπική και άμεση ευαισθητοποιημένη επαφή. Στηρίζεται κυρίως στην εμπειρία και πολύ λιγότερο στις πληροφορίες. Προσπαθεί να εντοπίσει ήχους, οπτικές εντυπώσεις, την κίνηση, ακόμα και μυρωδιές, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ανιχνεύσει το κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον του χώρου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα αλφάβητο ικανό να δημιουργήσει καλλιτεχνικό έργο ανάλογα με τις ικανότητες ενός εκάστου. Εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως είναι η διαδρομή που ακολουθεί η έρευνα για να αναλύσει και στη συνέχεια να συνθέσει το καλλιτεχνικό έργο. Τα έργα που προκύπτουν στην τελευταία φάση απλώς παρατίθενται αναλυτικά με σχέδια και κείμενα χωρίς να σχολιάζονται. Το επόμενο στάδιο, που είναι η πραγματοποίηση σε φυσική κλίμακα, δεν προβλέπεται από την παρούσα έρευνα. (Δημήτρης Μυταράς)
Subtitle: 
Μια πειραματική μέθοδος διδασκαλίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2961-3
Book pages: 
149
Book Dimensions: 
26χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε το 1934 στη Χαλκίδα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και σκηνογραφία στην Ecole des Arts Decoratifs του Παρισιού. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονο κινησιακό σχέδιο και χρωματική διαύγεια. Σε όλες τις περιόδους της ζωγραφικής του υπάρχει μια διάχυτη εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα με φανερή κοινωνική κριτική διάθεση. Οι πλαστικές του αξίες έχουν κλασική δομή και η επαφή με την ελληνική παράδοση είναι φανερή. Οι σημαντικές περίοδοι της ζωγραφικής του είναι: "Καθρέφτες" (1960-1964) "Δικτατορία" (1966-1970) "Επιτύμβια" (1971-1976) "Πορτραίτα" (1977-1987) "Σκηνές θεάτρου" (1988-1991). Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, ο Δημήτρης Μυταράς είχε εκθέσει σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου και έχει πάρει μέρος σε όλες σχεδόν τις σημαντικές Μπιεννάλε.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τα μεγάλα προβλήματα υγεία που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεπαν να βγει από το σπίτι. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 83 ετών.

Subtitle: 
Μια πειραματική μέθοδος διδασκαλίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2961-3
Book pages: 
149
Book Dimensions: 
26χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο