Product

Το μπλόκο της Κοκκινιάς

Product

Το μπλουζ του Βερολίνου

Το μπλουζ της Γάζας

Κωδικός:
95591
Αuthor: 
Description: 

Δυο σημαντικοί συγγραφείς της νέας γενιάς, από την ίδια γη αλλά από διαφορετικά στρατόπεδα, ο Ισραηλινός Έτγκαρ Κέρετ και ο Παλαιστίνιος Σαμίρ Ελ Γιούσεφ, αποφάσισαν να εκδώσουν μαζί ένα βιβλίο δίνοντας έμπρακτα παράδειγμα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων.
Αυτές οι σκοτεινές αλλά και χιουμοριστικές ιστορίες απεικονίζουν τα όνειρα και τους εφιάλτες, τη λαχτάρα για ζωή όσων ζουν στο Ισραήλ σήμερα και στον Λίβανο την περίοδο της πρώτης Ιντιφάντα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δυο σημαντικοί συγγραφείς της νέας γενιάς, από την ίδια γη αλλά από διαφορετικά στρατόπεδα, ο Ισραηλινός Έτγκαρ Κέρετ και ο Παλαιστίνιος Σαμίρ Ελ Γιούσεφ, αποφάσισαν να εκδώσουν μαζί ένα βιβλίο δίνοντας έμπρακτα παράδειγμα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων. Αυτές οι σκοτεινές αλλά και χιουμοριστικές ιστορίες απεικονίζουν τα όνειρα και τους εφιάλτες, τη λαχτάρα για ζωή όσων ζουν στο Ισραήλ σήμερα και στον Λίβανο την περίοδο της πρώτης Ιντιφάντα. Μέσα από την αλληγορία και το σαρωτικό χιούμορ, μέσα από την περιγραφή της αυθαίρετης καθημερινής βίας, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος, ο Έτγκαρ Κέρετ και ο Σαμίρ Ελ Γιούσεφ επαναφέρουν στο προσκήνιο μια χούφτα αξίες δίχως τις οποίες ο πλανήτης μας θα καταντήσει να γυρίζει χωρίς εμάς.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4022-6
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Έτγκαρ Κέρετ γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1967. Είναι αναμφίβολα ο πιο δημοφιλής συγγραφέας της νέας γενιάς. O κριτικός Νισίμ Καλντερόν έγραψε ότι ο Κέρετ είναι "ο Άμος Oζ της γενιάς του". Διδάσκει στην Κινηματογραφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και μέχρι σήμερα έχει γυρίσει πάνω από 50 ταινίες μικρού μήκους βασισμένες στις ιστορίες του. Το βιβλίο του "Missing Kissinger" έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα σημαντικότερα ισραηλινά βιβλία όλων των εποχών και του χάρισε το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Oι μεταφράσεις των βιβλίων του ανά τον κόσμο παίρνουν διθυραμβικές κριτικές.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4022-6
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο