Product

Το οθωμανικό κτηματολόγιο του Ρεθύμνου

Product

Το οικιστικό Aids και η κουλτούρα του σχεδιασμού

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα στην τραγωδία

Κωδικός:
93579
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Αν ο λόγος της ψυχανάλυσης σκοπό έχει να δείξει τις κρυφές πτυχές του νοήματος, τότε αυτό το βιβλίο του Andre Green αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους. Με αφετηρία τη μελέτη του οιδιπόδειου στην τραγωδία παρουσιάζει διεξοδικά και πρωτότυπα τη δυναμική των συνδέσεών του με το ναρκισσισμό, τον ευνουχισμό, το μαζοχισμό και τη διαστροφή.

24,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αν ο λόγος της ψυχανάλυσης σκοπό έχει να δείξει τις κρυφές πτυχές του νοήματος, τότε αυτό το βιβλίο του Andre Green αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους. Με αφετηρία τη μελέτη του οιδιπόδειου στην τραγωδία παρουσιάζει διεξοδικά και πρωτότυπα τη δυναμική των συνδέσεών του με το ναρκισσισμό, τον ευνουχισμό, το μαζοχισμό και τη διαστροφή. Ενσαρκώνοντας αυτές τις θεωρητικές και κλινικές απόψεις με ήρωες και καταστάσεις από την αρχαία τραγωδία ("Ορέστεια", "Βάκχες") και την κλασική ("Οθέλλος", "Ιφιγένεια"), αναλύει τις μεταλλάξεις της γραφής και της δομής των τραγικών θεμάτων (θυσία, φόνος, πάθος, ζήλια, δικαιοσύνη, ταυτότητα) σε σημαντικότατες στιγμές του πολιτισμού (αρχαίοι τραγωδοί, Σαίξπηρ, Ρακίνας). Η συσχέτιση των εσωτερικών φαντασιώσεων με τις συμβολικές εγγραφές στην εικόνα και τη λέξη του ιδιωτικού και του κοινού λόγου επιχειρείται με την ανάλυση του μοντέλου της θεατρικής παράστασης. Ο ψυχαναλυτικός, ο δραματολογικός και ο φιλοσοφικός στοχασμός συνθέτουν ένα κείμενο, που, αρχικά γραμμένο στα γαλλικά και μεταφρασμένο στα αγγλικά και τα πορτογαλικά, θεωρείται διεθνώς ως βασική αναφορά για τη θεώρηση των σχέσεων ψυχανάλυσης και θεάτρου.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8399-07-6
Book pages: 
472
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, διδάσκων ψυχαναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας του Παρισιού, ο Andre Green είναι μία από τις πολλαπλώς σημαίνουσες προσωπικότητες στην παγκόσμια ψυχαναλυτική σκηνή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το κλινικό και θεωρητικό του έργο έχει υποβάλει σε δημιουργική ανάγνωση όλες τις βασικές ψυχαναλυτικές έννοιες, όπως της ενορμήσεως, του συναισθήματος, της ψευδαισθήσεως, της αναπαραστάσεως, αλλά έχει όμως προωθήσει και νέες, όπως την έννοια του αρνητικού και την οργάνωση των οριακών προσωπικοτήτων. Δημοσιευμένο σε εκατοντάδες άρθρα και σε καμιά εικοσάδα βιβλία, μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, εκφράζει όχι μόνο την πιο ζωντανή πλευρά της ψυχανάλυσης στο εσωτερικό της αλλά και την πιο δραστήρια σχέση της με τις βιολογικές επιστήμες, τις ανθρωπολογικές και τον πολιτισμό.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8399-07-6
Book pages: 
472
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο