Product

Το παιχνίδι του έρωτα και του θανάτου

Product

Το παιχνίδι του Θεού

Το παιχνίδι του έρωτα στα χρόνια του AIDS

Κωδικός:
116038
Description: 

"Η αναζήτηση στο Ίντερνετ κατέληξε σε μια ιστορία αγάπης μέσα σε ένα μήνα, όταν αισθανθήκαμε ξαφνικά μόνοι στο ξημέρωμα της νέας εποχής. Σαν να ήμασταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Τέτοια σιγουριά δημιουργεί η κατάχρηση του AIDS, αν τη γυρίσεις ανάποδα. Όλα μετά γίνονται μόνα τους. Σαν ένα ντόμινο πάλι. Αλλά από την καλή πλευρά πια."

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Η αναζήτηση στο Ίντερνετ κατέληξε σε μια ιστορία αγάπης μέσα σε ένα μήνα, όταν αισθανθήκαμε ξαφνικά μόνοι στο ξημέρωμα της νέας εποχής. Σαν να ήμασταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Τέτοια σιγουριά δημιουργεί η κατάχρηση του AIDS, αν τη γυρίσεις ανάποδα. Όλα μετά γίνονται μόνα τους. Σαν ένα ντόμινο πάλι. Αλλά από την καλή πλευρά πια." Η Μαρία Κ., ανώνυμη δημιουργός πριν από δύο χρόνια της ιστοσελίδας www.hivwave.gr, δεν κρύβεται πια - ούτε στον κυβερνοχώρο ούτε στην αληθινή ζωή. Αρκετά κράτησε αυτή η διπλή ζωή χωρίς λόγο. Είναι η Μαρία Παπαγιαννίδου, δημοσιογράφος τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, που παντρεύτηκε στις 5 Ιουλίου 2006 τον Zιλ Σεν Πιερ (Gilles St-Pierre), ειρηνιστή και δημιουργό της ιστοσελίδας www.peaceandlove.ca. Έχει τώρα κάθε λόγο, έπειτα από είκοσι χρόνια "οροθετικότητας", να αισθάνεται περήφανη. Όχι γιατί παντρεύτηκε, αλλά γιατί βρήκε άντρα άθικτο από τη "μάστιγα" του AIDS. Και παρουσιάζει απλώς το ρεπορτάζ της ζωής της - ή τη ζωή της σε μορφή ρεπορτάζ.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4345-4
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαίρη Παπαγιαννίδου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1965 από γονείς φιλόλογο και μαθηματικό, σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Classics στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 1989 αρθρογραφούσε στο "Βήμα της Κυριακής", ενώ ήταν ήδη "οροθετική", σύμφωνα με τη διάγνωση που πραγματοποιήθηκε το 1995. Όλα όσα μεσολάβησαν (μεταφράσεις και επιμέλειες βιβλίων παράλληλα με την εργασία της στην εφημερίδα) την οδήγησαν ομαλά στη συγγραφή του βιβλίου, Μαρία Κ., "Πώς νίκησα το AIDS: μια υπέροχη περιπέτεια με τον ιό HIV", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" το 2006. Έφυγε σε ηλικία 47 χρονών, την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου 2012, από πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το ΑIDS.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4345-4
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο