Product

Το πλεκτό και άλλες πλεκτάνες

Product

Το πλήθος

Το πληγωμένο περιστέρι

Κωδικός:
113535
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

΄Οπως λέει ο ίδιος του ο συγγραφέας, το βιβλίο αυτό δεν είναι μια βιογραφία του Mαρσέλ Προυστ. Πώς να γράψεις εξάλλου τη βιογραφία ενός ανθρώπου ο οποίος, αυτοβιογραφούμενος, έχτισε ένα από τα επιβλητικότερα λογοτεχνικά μνημεία του 20ού αιώνα;

22,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

΄Οπως λέει ο ίδιος του ο συγγραφέας, το βιβλίο αυτό δεν είναι μια βιογραφία του Mαρσέλ Προυστ. Πώς να γράψεις εξάλλου τη βιογραφία ενός ανθρώπου ο οποίος, αυτοβιογραφούμενος, έχτισε ένα από τα επιβλητικότερα λογοτεχνικά μνημεία του 20ού αιώνα; Στο βιβλίο αυτό, ο Πιέτρο Tσιτάτι ακολουθεί τον δυσκολότερο και πιο γοητευτικό δρόμο: χωρίς να εγκαταλείψει τον ρόλο του αναγνώστη του "Aναζητώντας τον χαμένο χρόνο", προσπαθεί να διακρίνει τις σκιές που κινούνται στη σκοτεινή του πλευρά, αυτές που οδήγησαν τον Προυστ από την πληθωρικότητα της κοινωνικής ζωής στη δυστυχία, από τα πολύβουα σαλόνια του κοσμικού στην απομόνωση του συγγραφέα. Kαι κάπως έτσι, "αναζητώντας" τον χρόνο του αναγνώστη, θα συναντηθεί με την ανθρωπιά και την ιδιοφυΐα του Mαρσέλ Προυστ. Η παρούσα έκδοση συνοδεύεται από Σημειώσεις και Παραπομπές, καθώς και από Χρονολόγιο της ζωής του Μαρσέλ Προυστ.
Subtitle: 
Ο Μαρσέλ Προύστ και η "Αναζήτηση"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-410-445-4
Book pages: 
592
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πιέτρο Τσιτάτι γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1930. Έχει συνεργαστεί με ιταλικές εφημερίδες όπως η "Corriere della Sera" και η "Republlica". Έχει γράψει μεταξύ άλλων τις βιογραφίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Τολστόι, του Κάφκα, του Προύστ.

Subtitle: 
Ο Μαρσέλ Προύστ και η "Αναζήτηση"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-410-445-4
Book pages: 
592
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο