Product

Το σπίτι μου είναι εκεί που βρίσκεσαι εσύ

Product

Το σπίτι μου στον Πόντο

Το σπίτι μου στην Ήπειρο

Κωδικός:
95851
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η Ελένη Γκέιτζ (Γκατζογιάννη), νεαρή δημοσιογράφος που ζει στη Νέα Υόρκη, αφήνει το διαμέρισμά της στο Μανχάτταν για να επιστρέψει στο απόμακρο αλλά πανέμορφο ελληνικό χωριό της Ηπείρου, τον Λια, για να ξανακτίσει το κατεστραμμένο σπίτι των προγόνων της. Όμως αυτή δεν είναι μια ακόμα χαριτωμένη ιστορία ρουστίκ μαστορεμάτων. Το σπίτι υπήρξε σκηνή φυλακίσεων και βασανισμών, και τα χαλάσματα του στοιχειώνονται από τα φαντάσματα του Εμφυλίου Πολέμου.

20,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Ελένη Γκέιτζ (Γκατζογιάννη), νεαρή δημοσιογράφος που ζει στη Νέα Υόρκη, αφήνει το διαμέρισμά της στο Μανχάτταν για να επιστρέψει στο απόμακρο αλλά πανέμορφο ελληνικό χωριό της Ηπείρου, τον Λια, για να ξανακτίσει το κατεστραμμένο σπίτι των προγόνων της. Όμως αυτή δεν είναι μια ακόμα χαριτωμένη ιστορία ρουστίκ μαστορεμάτων. Το σπίτι υπήρξε σκηνή φυλακίσεων και βασανισμών, και τα χαλάσματα του στοιχειώνονται από τα φαντάσματα του Εμφυλίου Πολέμου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο ορεινό τοπίο της Ηπείρου, ένα τοπίο που η ομορφιά του σου κόβει την ανάσα, αλλά παραμένει μία από τις λιγότερο τουριστικές περιοχές της Ευρώπης. Ενόσω η Ελένη γίνεται κομμάτι του χωριού, οι γείτονες αλλά και το σπίτι ζωντανεύουν με ζωηρά χρώματα, ενώ οι δικές της αποτυχίες, οι θρίαμβοι, και η ανακάλυψη των στοιχείων που συνθέτουν την ίδια εναλλάσσονται από θλιβερά σε ξεκαρδιστικά. Το καστ των χαρακτήρων περιλαμβάνει τις τρομερές αλλά μικροσκοπικές θείτσες - που φοβούνται πως θα την φάνε οι λύκοι· τους Αλβανούς κτίστες· και τους σημερινούς κατοίκους του Λια, των οποίων τα συναισθήματα για την παλινόρθωση του σπιτιού όπου συνέβησαν τόσο φρικτά γεγονότα είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφίσημα.
Subtitle: 
Η Ελένη επιστρέφει στον Λια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88570-5-8
Book pages: 
377
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Γκέιτζ είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη και διδάσκει έκθεση στο Πανεπιστήμιο της Columbia. Σπούδασε Λαογραφία και Μυθολογία στο Harvard και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Καλές Τέχνες με ειδίκευση στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο της Columbia.
Η Ελένη Γκέιτζ είναι η κόρη του Νίκου Γκατζογιάννη.

Subtitle: 
Η Ελένη επιστρέφει στον Λια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88570-5-8
Book pages: 
377
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο